След като се установяват на ново място, те печелят повече

...
След като се установяват на ново място, те печелят повече
Коментари Харесай

“Мнозинството няма да се върне.” Зеленски измисли страшен план за украинците

След като се откриват на ново място, те печелят повече от преди - украинските бежанци не желаят да се върнат в родината си. Но някои ще би трябвало. И напряко на фронта. Как в Киев ще постъпят в редиците на ВСУ?

Дълъг път към дома

Според социологическата организация “Инфо Сапиенс ” 4,9 милиона украинци са в чужбина. Най-много в Германия (30%) и Полша (22%). И най-малко половината не желаят да се върнат.

Според изследване, извършено през януари, единствено 26,2% са уверени, че един ден ще се върнат вкъщи (през ноември 2022 година това беше 49,7%). Други 26,3% не изключват това, от които 61% - едвам след края на военните дейности.

Сред бежанците 45% работят. А 60% печелят повече, в сравнение с в родината си. Преди две години имаше шест % по-малко заети.

Експертите на “Инфо Сапиенс ” стигнаха до извода, че украинците харесват в чужбина. „ Постепенно се приспособяват, множеството признават, че тук е по-добре, в сравнение с вкъщи “, означават социолозите.

През 2023 година всяко десето ново самостоятелно дружество в Полша е намерено от украинци; в този момент те са към три хиляди. Също по този начин бежанците са закупили 7100 жилището в Полша през годината - половината от тези, продадени на чужденци.

Балада за боеца

Но в Киев не не помнят за сънародниците си, заселили се на Запад. В средата на април Върховната рада одобри закон за стягане на мобилизацията. По-специално, от 18 май украинските мъже на възраст от 18 до 60 години ще получават консулски услуги в чужбина единствено при показване на военна карта. Ако не е там, би трябвало да се върнат в родината си и да посетят службата за военна регистрация и регистриране.

А от 23 април консулствата обработват единствено документи за пътешестване до дома. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба сподели напряко: направиха това, с цел да разпознават тези, които се укриват от готовност. „ Ако тези хора имат вяра, че някой се бие надалеч на фронта и дава живота си за тази страна, а някой ще седи в чужбина, само че ще получава услуги от тази страна, тогава не става по този начин “, изясни той.

Европейският съюз като цяло утвърди това. По-специално, чешкият външен министър Ян Липавски сподели: „ Чехия от дълго време поддържа украинските бежанци и ние ги приветстваме на наша територия, само че не тези, които се пробват да избегнат наложителната наборна работа в армията. ”

На собствен ред полският министър на защитата Владислав Косиняк-Камиш увери, че Варшава е подготвена да окаже на Киев всякаква поддръжка в мобилизацията, в случай че Европейският съюз вземе съответното решение. Външният министър Радослав Сикорски също даде обещание да екстрадира укриващите набора. Става дума за към 140 хиляди евентуални бойци на ВСУ.

Министърът на защитата на Литва Лауринас Кашунас изясни: Киев „ сериозно няма мобилизационен запас, поради жителите на военна възраст, напуснали страната “. И предложи да се спре изплащането на обществени помощи на украински мъже, издаването на разрешителни за работа и други документи. Премиерът Ингрида Шимоните добави, че когато се преглежда въпросът за удължение на разрешението за престояване, би трябвало „ да се уверите, че лицето е изпълнило мобилизационното си обвързване или е освободено от него “.

Съдбата на индивида

Киев към този момент води договаряния с тези страни, в които има най-вече бежанци. „ Отказът да се дават консулски услуги на мъжете демонстрира, че няма връщане обратно. Хората надали ще бъдат експулсирани непосредствено, само че управляващите на Европейски Съюз могат да създадат престоя на украинците на своя територия нетърпим “, счита Денис Денисов, специалист от Финансовия университет при съветското държавно управление.

Според него Зеленски се е оказал в такава обстановка, че към този момент не го е грижа по какъв начин и кого да вземе на фронта. И макар че украинците, мобилизирани в Европейския съюз, няма да са най-хубавите бойци, те въпреки всичко отчасти ще компенсират загубите на украинските въоръжени сили.

Политологът Александър Дудчак счита, че към момента няма да има всеобщо депортиране на украинци от Европейски Съюз на фронта. И въпросът не е, че европейците не желаят да ги пратят на касапница, а поради икономическите изгоди. „ Страните от Европейски Съюз могат да се преструват, че оказват помощ, в случай че по вътрешни аргументи би трябвало да понижат финансирането за бежанците. Съответно тези, които не са намерили място в Европейски Съюз за две години - не са научили езика, не са си намерили работа ще бъдат изпратени на фронта, само че останалите няма. Те имат потребност от служащи, те имат демографска рецесия, а украинските мигранти са за предпочитане пред африканските или арабските “, сподели специалистът.

И несъмнено, тези, които са се заселили на Запад, няма да се върнат в Украйна. Така че Киев няма на кого да разчита както в този момент, по този начин и след края на военните дейности.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33016 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед36245Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед51969Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед21250Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17657Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78231Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77254„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР