Увеличава се броят на заразените с Covid-19 в Гърция. Властите

...
Увеличава се броят на заразените с Covid-19 в Гърция. Властите
Коментари Харесай

Гърция изпуска юздите, все повече заразени с COVID

Увеличава се броят на инфектираните с Covid-19 в Гърция. Властите уголемяват обсега на ограничаващите ограничения. Отменен е Международният търговски панаир в Солун. Има риск от слагане под карантина на региони с висок брой болни, съобщи БНР.

Само от един завод за обработка на хранителни артикули в Халкидики 50 служащи са инфектирани с ковид. Те са сложени под карантина дружно със фамилиите им. Заразата пламнала от двама албанци, работещи там. Не се оповестява дали измежду инфектираните има и българи.

Очаква се на следващия ден гръцките управляващи да наложат изключителни ограничаващи ограничения в Северна Гърция, където са множеството случаи на инфектирани с вируса. В Солун под карантина е хотел, където са настанени мигранти. Полиция охранява мястото и не позволява мигрантите да напущат хотела.

Остров Порос е под цялостна карантина, като всички туристи напуснаха острова.

Лекар заяви, че при регистрирани 152 случая за последното денонощие "реалният брой на инфектираните е най-малко 10 пъти по-голям ".

Огнища на болестта са нощните заведения на брега на морето, където не се съблюдава отдалеченост, сватбени тържества и скупчване на пасажери във фериботите. Властите наблюдават за прецизно съблюдаване на ограниченията в публичния превоз. Налагат санкции и затварят заведения, само че все пак обстановката е сериозна.

Очаква се на следващия ден министър председателят Мицотакис да вземе решение за слагане под карантина на региони с висок растеж на броя на инфектираните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР