Увеличава се броят на раздадените бързи кредити у нас. От

...
Увеличава се броят на раздадените бързи кредити у нас. От
Коментари Харесай

Опасна имотна мафия върлува у нас. Хиляди реват с глас, искат ,,закон за личния фалит“

Увеличава се броят на раздадените бързи заеми у нас. От Асоциацията за отбрана на потребителите приканват политиците за сформиране на Закон за неплатежоспособност на физическите лица, по-известен като закон за персоналния банкрут.
„ Много опити на политически партии не съумяват да изработят и да бъде признат съответен закон за персоналния банкрут “, споделя Пейо Майорски, ръководител на Асоциацията за отбрана на потребителите, представен от БНР.
С утвърждения от Министерски съвет вид на план на Закон за неплатежоспособност на физическите лица, по-известен като закон за персоналния банкрут, ще продължи тормозът от компаниите за събиране на вземания върху длъжниците, така наречен колекторски компании. Това е мнението на Асоциацията за отбрана на потребителите
„ Има хора, които са принудени да теглят всеки месец нов заем, бърз заем, с цел да могат да покрият остарелия си. За да не изпадат в ситуацията на наказателни лихви, тъй като изпадат ли в наказателните лихви, те влизат доста бързо в омагьосания кръг и оттова просто няма излизане “, посочи Майорски.
Влезлият в действие преди повече от 10 години Закон за потребителския заем дава избрани привилегии на потребителите, които ловко биват заобикаляни от кредиторите.
„ Бизнесът има закон за персоналния банкрут. Тук въпросът е да се сътвори за редовия човек подобен закон, който да покрива безусловно всичките хора “, добави Майорски.
Сега настоящото законодателство не позволява физически лица, които са в несъстоятелност, да бъдат оповестени в неплатежоспособност.
„ В множеството модерни законодателства участва персоналният банкрут, само че в България жилищният фонд на популацията е над 90% за разлика от останалите страни в Европейски Съюз. При новия закон за неплатежоспособност на физическите лица у нас ще се обособи „ имотна мафия “, в която ще се съсредоточат имуществата на длъжниците “, предизвестява Пейо Майорски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР