Увеличава се броят на жертвите от войната между Израел и

...
Увеличава се броят на жертвите от войната между Израел и
Коментари Харесай

Увеличава се броят на жертвите от войната между Израел и “Хамас“

Увеличава се броят на жертвите от войната сред Израел и " Хамас " - от израелска страна данните са за над 1400 души, а от палестинска над 2700. Според представител на военните в Израел, броят на заложниците, държавни от " Хамас " е 199, а не както се предполагаше 155.

Израелските военни елементи не престават да се разполагат по границата с Ивицата Газа в очакване на огромна сухопътна атака. Интензивните въздушни удари предходната седмица унищожиха цели региони от палестинския анклав, само че не съумяха да спрат " Хамас " да изстрелва ракети към Израел.

Освен разрушенията в северната част на Газа, на юг ситуацията е на ръба на филантропичната злополука. Тълпи от хора, искащи да изоставен Газа, се струпаха на граничния пункт с Египет, откакто по-рано бе обявено, че може да бъде краткотрайно отворен. Информацията обаче се оказа неверна.

Според президента Джо Байдън радикалната формация " Хамас " би трябвало да бъде отстранена напълно, само че по едно и също време с това се разгласи срещу нова израелска окупация на Газа и съобщи, че би трябвало да бъде открит път и за основаването на палестинска страна.

Сериозни опасения от разгръщане на спора провокират и престрелките през последните дни по границата сред Израел и Ливан.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР