Увеличава се броят на бежанците от Украйна, приети от семейства

...
Увеличава се броят на бежанците от Украйна, приети от семейства
Коментари Харесай

Увеличават се бежанците от Украйна, приети от семейства в Дупница

Увеличава се броят на бежанците от Украйна, признати от фамилии в Дупница – те към този момент са над 10, а през днешния ден се чака да дойдат още няколко дами с децата си. Това заяви Асен Кирилов, който е основал организация в обществените мрежи за подпомагане на бягащите от войната хора. Утре той ще има среща и с общинското управление за спомагателна помощ за идващите от Украйна.

Пристигат най-вече бесарабски българи, многодетни фамилии, сподели Асен Кирилов, който преди седмица моли притежатели на жилища и парцели, които могат, да дават заслон, като към този момент са се отзовали десетки

„ Пишат много хора, подех една самодейност, готови сме с места, в които може да нощуват. Имаме хора, които имат хотел - подаваме ги на него, когато дойдат. Има и хора, които ги одобрявам в личните си домове “.

Ще се разчита и на помощ от Общината:

„ За първите 7 дни Общината може да поеме, като сега сме в предварителни диалози, изхранването на тези хора. Тук имаме към Общината диетичен стол и освен това, могат вероятно да оказват помощ с изхранването, което не е малко “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР