Уважаеми фирми, защо не спрете да купувате компютри? - това

...
Уважаеми фирми, защо не спрете да купувате компютри? - това
Коментари Харесай

С един удар Microsoft ще обърнат срещу себе си партньори и потребители

" Уважаеми компании, за какво не спрете да купувате компютри? " - това несъмнено не звучи като въпрос, който може да пристигна от компания като Microsoft, само че на процедура сега се случва точно това. Софтуерният колос стартира виртуалните компютри като по-евтина и " зелена " опция за бизнеса. Проблемът е, че това ще е за сметка както на дългогодишните хардуерни сътрудници на компанията, по този начин и на всеки, чиито шеф реши да се възползва от тази опция.

Контекст : Услугата Windows 365 дава против месечна такса на компаниите достъп до виртуални компютри с конфигурирана на, към които чиновниците могат да се включат отдалечено.
 Windows 8.1 живее последните си дни, само че още работи на милиони компютри
Windows 8.1 живее последните си дни, само че още работи на милиони компютри

Операционната система няма да получава обновления и по този начин сигурността ѝ може да бъде компрометирана

Поддръжката на машините е в огромна степен поета от Microsoft като продуктивността към този момент не зависи от хардуера във физическия свят - дори и служителят да се свързва през доста остарял компютър, той ще се употребява единствено с цел да демонстрира картина от работния плот на виртуалния и да подава команди към него. На процедура дори той може да работи през смарт телефон, таблет или " интелигентен " тв приемник.

Детайли : Новият проект Windows 365 Frontline е особено ориентиран към фирмите с прът центрове, лечебните заведения и сходни, в които работата е проведена на смени. Всеки един лиценз ще дава достъп до най-много три виртуални компютъра, само че с ангажимента, че във всеки един миг може да е деен единствено един.
 Пазарният дял на Windows падна под 80% за първи път от десетилетия
Пазарният дял на Windows падна под 80% за първи път от десетилетия

ChromeOS на Гугъл " изяжда " продажбите на Microsoft в ниския клас и се изстрелва на втора позиция

От Microsoft са поръчали и, съгласно който вид, при който чиновниците употребяват Windows 365 на персоналните си компютри, ще докара до близо 45% по-ниски разноски посредством понижаване на потреблението на сила, съвсем 3 пъти по-рядка замяна на хардуера и то с по-евтини устройства, както и ред други преимущества от позиция на устойчивото развиване, показва The Register.

От друга страна : Ключовото обръщение на Microsoft е, че с Windows 365 фирмите ще купуват по-рядко компютри и най-много ще могат да са допустимо най-евтини. Надали това са очаквали да чуят AMD, Intel, Lenovo, Dell, HP и всички останали производители на хардуер. Секторът разчита на мощни PC продажби, а във времена на икономическа неустановеност те могат да се чакат по-скоро от корпоративните клиенти, в сравнение с от елементарните консуматори.
 Половината корпоративните данни към този момент са в облака
Половината корпоративните данни към този момент са в облака

Сигурността е приоритет единствено за една трета от потребителите

За чиновниците миграцията към cloud PC също има капацитет да сътвори проблеми. Далеч не всеки желае да прави служебна работа на персоналното си устройство и в последна сметка да го амортизира по този метод. В промоционалните си материали от Microsoft обвързват новия си артикул с въвеждането на политики, в които работодателите подкрепят чиновниците си за покупка на хардуер, само че това е единствено пожелателно.

Още нещо : Виртуалните компютри не са без пари. Все още Windows 365 Frontline няма обществена цена, само че дори най-евтиният " заоблачен " вид за обща приложимост би коствал към 3000 $ за 8-годишен интервал. С тези пари дадената компания може да си купи няколко много положителни преносими компютри. И дори в доста случаи да им постави Linux.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР