Уважаеми български ученици!Казвам се Розмари Де Мео и съм един

...
Уважаеми български ученици!Казвам се Розмари Де Мео и съм един
Коментари Харесай

Розмари Де Мео за първия учебен ден: Пичове, честит празник!

Уважаеми български възпитаници!

Казвам се Розмари Де Мео и съм един възрастен на петдесет и една, който имаше съществени проблеми в учебно заведение.

На първия образователен ден още веднъж всички ще обръщат внимание на дребните сладки първокласници, ще ги питат всякакви неща, ще снимат ококорените им физиономии, цветята, които ще носят на учителките, родителите им, които ще приказват „ мъдро ”, а малките екрани ще предават най-сълзливите и трогателните от тях.

Никой няма да снима огромните. Онези, които потеглят в осми клас, или в десети, или приключват. Просто те не са толкоз симпатични, по всяка възможност са отегчени, забили са взор в телефоните си, не носят цветя и не им пука за първия образователен ден.

Никоя телевизия не демонстрира такава физиономия на екрана.

За това се обръщам тъкмо към вас!

Пичове, цветущ празник!

Чух ли „ то па егати празника! ”?

Хванала съм се да ви напиша едни неща, пък вие в случай че щете ги четете.

Искам да ви кажа, че знанието е най-голямата работа в тоя живот!

Колкото и да ви се коства жалко и безсмислено. Колкото и нелепости да ви се преподават. Колкото и да сте наясно, че в никакъв случай няма да се занимавате с тая геометрия или в никакъв случай, но в никакъв случай в живота няма да ви е нужно да знаете какво е „ бъдеще време в предишното ”. Аз по този начин и не можах да проумея оная идиотщина с " корен квадратен ", тъй като по този начин и не се откри преподавател, да ми изясни по какъв начин въобще е допустимо един корен да има квадратна форма...но това си бяха мои кахъри.

Истината е, че каквито и да желаете „ да станете като пораснете ” няма по какъв начин, в случай че не сте си научили урока.

Не съществува излишно познание!

Защото всяко нещо, което ви се коства безсмислено, калява характера ви. Дори единствено тъй като ви провокира да му се съпротивлявате!

ДОБРЕ! СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ съдебна експертиза!

Попитайте учителя си какъв е смисълът!

Попитайте шефа!

Попитайте тези, които пишат учебниците ви!

Откажете да учите по тях!

Направете го!

Но помнете, че с цел да го извършите, би трябвало да сте грамотни! За да сразиш един зложелател, би трябвало да го познаваш. За да откажеш да учиш история и геометрия по „ този метод ”, би трябвало да ги познаваш и да докажеш, че методът не работи! И да предложиш различен!

За да откажеш да учиш за „ минало време в бъдещето ” и да пишеш есета за романтизма в поезията на Димчо Дебелянов, би трябвало да владееш прелестен български език! И да напишеш това, което теб те вълнува!

Ама на подобен език, че да те чуят!

За да превърнеш знанието в меч! В победа!

В осми клас бях призната в едно от най-хубавите учебни заведения в Русе, известно не инцидентно като Бастилията. Започнах с няколко двойки по литература. Имах най-гадната учителка, която можете да си визиите. Просто отказвах да й давам отговор. Но четях като луда. Литературата беше моята пристрастеност. После смених учебното заведение. И пристигна матурата. Успах се и отидох с лилава коса. Това тогава си беше закононарушение. Не желаеха да ме пуснат. Накрая шефът позволи. Написах си тематиката за час и половина и си потеглих. От целия випуск бяхме единствено две шестици. На фона на целия ми триумф и държание, това беше парадокс, само че не можеха да реагират!

Това е номерът! Каквото желаете правете или не правете, само че ЗНАЙТЕ!

Защото хората са безсилни против гражданска война, направена от познание!

Грамотният човек постоянно ще е на респект и постоянно ще бъде чут!

Никой не почита човек, написал мотивационно писмо за работа, цялостно с правописни неточности. Аз даже няма да прочета такова писмо.

Но целия свят се прекланя пред разум, който работи отвън „ нормата ”, знае по какъв начин да работи с думите и запасите си от познание!

Така че, учете и трупайте в софтуерчето!

Ще има познание, което ще ви служи правилно, ще има и такова, което ще ви отегчава до гибел. И двете ще каляват това, на което му се вика воля и темперамент.

Тази страна няма потребност от още повече сервитьори, таксиметрови водачи и емигранти, задоволително готови да обслужват западния европеец! И не ми пука, че в този момент иска ми се разсърдят!

България има потребност от младите си и грамотни хора, които да я извърнат с хастара на открито!

Използвайте всяка минута, всеки преподавател, всяко домашно, всеки урок, всяка минута яд или ентусиазъм, с цел да ковете меча си!

За да имате един ден най-хубавото оръжие – ЗНАНИЕТО!

И да го употребявате по този начин, както на вас ви се желае!

На добър час, хора!

Влезте в учебно заведение и се огледайте!

После в действителност отворете очи!

с любов и религия в силата ви, Розмари.

П.П. Преди пет години написах една книга. Казва се „ Стопанката на Господ ”. Две години и половина по-късно, тя направи 100 хилядния си тираж, което е безспорен връх за България в същото време. Чувствам се необикновено! А нямате визия какъв брой мразех костенурката, която ми преподаваше по литература...

Сега, другарко Тодорова, благодаря за борбата!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР