Уважаема Г-жо Рашкова,Прочетете ощеВ следствие на безвъзвратно влошените ни отношения,

...
Уважаема Г-жо Рашкова,Прочетете ощеВ следствие на безвъзвратно влошените ни отношения,
Коментари Харесай

Бивш полицейски шеф и съпругата му - герои в пловдивски римейк на “Войната на семейство Роуз“

Уважаема Г-жо Рашкова,
Прочетете още
В разследване на окончателно влошените ни връзки, последвалия отвод да се срещнете с мен и заставен от обстоятелството, че не мога да вляза в личното си жилище, ви призовавам в 14-дневен период от приемане на актуалната покана, непринудено да напуснете жилището ми, находящо се на ул. „ Пепелаша ”, както и да изнесете персоналните си движимости. Предупреждавам ви да не нанасяте никакви увреждания на имуществото ми. С оглед на нееднократните закани, които съм получавал от вас, упорствам да знаете, че съм направил в детайли видеозаснемане на вътрешността на жилището.

В случай, че в инструкции период не извършите отправената покана, ще бъда заставен да подхваща съответните законови дейности и ограничения.

Радослав Рашков

Уважаеми Районен прокурор,

На 20 януари прибирайки се от работа, открих, че електрозахранването ми е изключено, макар, че заплащам сметките си в период. От EVN ми оповестиха, че токът е спрян по избор на притежателя на жилището Радослав Рашков. Така към този момент няколко дни заставам на мрачно и студено. Налага се съседката да ми дава опция да употребявам баня, да заредя телефона и си и да постоя при нея на топло.

Моля да предупредите и да задължите Радослав Рашков да възвърне първичното положение на парцела.

Юлия Рашкова

Първото писмо е изпратено през ЧСИ Петко Илиев, а жалбата на Юлия Рашкова е входирана на 23 януари в Районна прокуратура.

Епистоларната преписка евентуално щеше да е в реда на нещата, в случай че Юлия и Радослав бяха двама притежатели в спор за неподвижен парцел, а не майка и наследник. Юлия Рашкова се обърна към TrafficNews , с цел да опише по какъв начин една фамилна история ескалира до стадий, в който хора живели повече от 20  години под един покрив, сега си приказват през частни правосъдни реализатори. 52-годишната пловдивчанка, която е чиновник в Министерство на вътрешните работи, счита че в основата на спора е някогашният й брачен партньор Любомир Рашков – някогашен шеф на „ Охранителна полиция ” в ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив до 2017 година.

Войната на семейство Роуз /Рашкови/

През 2021 година Рашков подава молба за бракоразвод и поставя завършек на дългогодишния брак с Юлия. До този миг фамилията живее с двете си деца и свекървата в апартамент в Кючук Париж. Рашкова напуща фамилното жилище и се мести в жилището на майка си, която няколко години по- рано е диагностицирана  с тежка деменция и е настанена в дом за възрастни хора.  „ След като настанихме майка ми в болница, брачният партньор ми изиска да прехвърлим жилището й на ул. „ Пепелаша ” на сина ни Радослав. Аз съм единствена наследница, защото нямам братя и сестри. Той съобщи, че ще направи ремонт на жилището, с цел да може Радослав, който към този момент беше пълновръстен и учеше в университет, да се реалокира и да живее там независимо. Аз, несъмнено, нямах нищо срещу. Бившият ми брачен партньор съобщи, че ще приготви документите и в уречения ден с майка ми отидохме при нотариус. Там тя се подписа, като единственото, което си припомням беше, че Любомир непрестанно даваше зор  да се работи по-бързо ” споделя Рашкова.

Няколко дни по-късно Юлия схваща, че апартаментът не е трансфериран с подаяние, а с покупко- продажба. „ Любомир даде пари 30 000 лв. на сина ми, който заплати жилището, като парите бяха преведени по сметка на майка ми. Няколко дни по-късно той изиска да я заведем в Пощенска банка, където й направиха електронно банкиране. След това през нейната карта, той още веднъж трансферира парите в личната си сметка ” изяснява Юлия и показва разпечатки на направените транзакции. Според нея някогашният й брачен партньор е избрал този метод за прекачване на парцела, с цел да не може договорката да бъде развалена на по-късен стадий.

След развода, Юлия се мести в жилището на ул. „ Пепелаша ”, където към този момент живее сина й. Отношенията им се утежняват и той се връща да живее при татко си, заключвайки една от стаите. През януари 2022 Радослав предизвестява майка си да се изнесе. „ Много се разстроих. Все отново това беше домът на майка ми, който тя трансферира на внука си. А аз в никакъв случай не съм предполагала, че може да се стигне до подобен процес – да ме оставят на улицата! ” споделя Рашкова.

Нещата ескалират след гибелта на майката на Юлия. „ Един ден след работа се прибрах в къщи и открих, че липсват персонални движимости – картини и дърворезби, само че това, което ме извади от релси бе, че от урната с праха на майка ми нямаше и диря. Още не бях я положила на гробищата, тъй като не бяха минали 40 дни. Бях принудена да отворя предверието, което той бе заключил и открих урната там ”  споделя дамата.

Преди Нова година синът й още веднъж я предизвестява да се изнесе от жилището, а няколко дни по-късно идва и поканата от ЧСИ. На 20-ти дъщерята на Юлия й се обажда и я предизвестява, че Радослав възнамерява да спре тока на жилището. Същият ден електричеството фактически е прекратено.

Закон и ред

„ Вече нямах никакъв избор и се обърнах към юрист. Пуснах покана през ЧСИ до някогашния ми брачен партньор, в която настоях той да ми обезпечи достъп до къщата ни в Горна махала, добита по време на брака.  При развода ние не сме правили подялба на парцелите. Няколко дни по-късно получава отговор през ЧСИ, че някогашният й брачен партньор отхвърля да я допусне в парцела. Доводите на  Рашков са, че той населява въпросната къща в селото, която няма по какъв начин да бъде поделена.  „ Направил съм ремонт на етажа, като съм вложил големи персонални средства, с цел да приведа въпросните пространства във тип, допускащ обитаването им. Имам адресна регистрация там, до момента в който пълномощницата ви е посещавала парцела най- доста 2 пъти след закупуването му и няма никакъв принос / финансов, честен или физически/към настоящето му положение. Този факт е и главен претекст да се разведа с нея. Във връзка с гореизложеното, считам, че Юлия Рашкова няма никакво желание да употребява парцела и цели само основаване на ненужно напрежение сред нас – притежателите. Не отхвърлям, че Юлия Рашкова е пълновръстен съсобственик на парцела, само че смятам, че до произнасянето на съда и осъществяване на подялба, не е редно да й отпущам ключ. Затова няма да го направя! ” декларира Рашков.

В отговора на поканата, той предлага да й даде краткотраен достъп до жилище в Сопот. Бившият брачен партньор добавя, че правосъдният реализатор би трябвало да „ посъветва Рашкова да не харчи парите си по юристи и за „ куриерски услуги ”, а да организира диалог със фамилията си. „ Излишните средства би могла да даде, естествено при съществуване на майчини усеща и предпочитание на децата си, които към момента учат и не могат да се устоят сами ”  написа Рашков.

„ Аз няма по какъв начин да пребивавам в Сопот и да пътувам всеки ден до работата си в Пловдив ” безапелационна е Рашкова. Тя е подала тъжба в Районна прокуратура против сина си, а приготвя и втора против някогашния си брачен партньор, във връзка със договорката с жилището, в която тя смята, че е излъгана.

TrafficNews се свърза с някогашният шеф на „ Охранителна полиция ”, който съобщи, че не желае да разяснява проблема и ще изчака институциите да приключат с инспекциите. „ Аз съм почтен човек, нищо не ме тормози. Ако органите решат, че съм направил някакво нарушаване ще си понеса отговорността. Отношенията сред някогашната ми брачна половинка и сина ни са извънредно обтегнати, само че не виждам за какво тя замесва и мен ” съобщи Рашков в телефонен диалог.

Макар, че историята звучи като сюжет за психотрилър, с основните герои в нея, няма да се занимават психолози, а юристи и прокурори. Според нотариуси, прехвърлянето на жилището е направено през така наречен " прикрита договорка ", което е интервенция на ръба на закона. Тя се употребява постоянно, с цел да се избегне прекачване посредством подаяние, само че също може да бъде атакувана в съда. 

Каква ще е развръзката, следва да разберем.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР