Утре Путин пътува за ТуркменистанРусия възнамерява да подобри отношенията си

...
Утре Путин пътува за ТуркменистанРусия възнамерява да подобри отношенията си
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия възнамерява да подобри отношенията си с талибаните в Афганистан

Утре Путин пътува за Туркменистан

Русия има намерение да усъвършенства връзките си с талибаните в Афганистан, съобщи съветският президент Владимир Путин, който през днешния ден е на посещаване в столицата на Таджикистан Душанбе, съобщи ДПА.

"Правим всичко допустимо за нормализирането на обстановката в Афганистан и се опитваме да изградим връзки с политическите сили, които управляват обстановката там ", сподели Путин, представен от осведомителната организация Интерфакс.

Въпреки че държавното управление на талибаните не е интернационално прието, то управлява по-голямата част от Афганистан от лятото на предходната година. Русия публично счита талибаните за терористична организация, само че тяхна делегация взе участие в Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

Визитата на Путин в Таджикистан, който е някогашна руска република, е първото му пътешестване в чужбина от началото на съветското навлизане в Украйна в края на февруари. На среща с президента на Таджикистан Емомали Рахмон съветският президент приказва за "общата отговорност " на двете страни за стабилността в района. Русия има военна база в Таджикистан, отбелязва ДПА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР