Утре от запад увеличението на облачността ще продължи и след

...
Утре от запад увеличението на облачността ще продължи и след
Коментари Харесай

Снегът идва! Къде ще има изненади

Утре от запад нарастването на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е най-вече облачно.

По-късно денем в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг, тук-там ще се образува тънка снежна завивка. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан североизточен вятър. С него ще нахлува леден въздух, температурите към 14 часа ще са сред 4° и 9°, в София - към 4°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
-->
По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд най-вече забележителна. По южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от запад облачността ще се усилва и вплътнява. След обяд в масивите от Западна България ще има превалявания, най-вече от сняг. Там ще духа сдържан югозападен, а на изток – североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 4°, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на новата седмица в западната половина от страната ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, в източната - сдържан до мощен, от североизток; с него температурите още ще се намалят. Ще бъде облачно. През нощта против понеделник тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР