Устройства за откриване на лазерни сигнали от хипотетични извънземни са

...
Устройства за откриване на лазерни сигнали от хипотетични извънземни са
Коментари Харесай

Детектори ще улавят лазерни сигнали от извънземни

Устройства за разкриване на лазерни сигнали от хипотетични извънземни са конфигурирани на Хаваите, оповестява уеб сайтът на Хавайския университет. Няколко устройства са били сложени на покривите на съществуващи здания на вулкана Халеакала, категоризиран като латентен. Заедно с сходни устройства в Калифорния - в обсерваторията „ Робърт Фъргюсън “, тези скенери ще се опитат да открият мощни импулси, с които е допустимо да споделят извънземни цивилизации.

" Възможността за живот отвън рамките на Земята постоянно е очаровала хората, изключително това се вижда по реакцията на известията за откриването на органични молекули в атмосферата на Венера, а също по интереса към други задачи за проучване на евентуално годни за живот планети - споделя Карън Миич от Хавайския университет. - Хавайският университет от дълго време се занимава с астробиология и търси извънземен живот и по тази причина е прелестно, че открихме нова посока в тази активност и ще търсим софтуерни следи. "
Американски водач снима НЛО-та над Южнокитайско море (ВИДЕО) Без сензации! НАСА се загрижи по какъв начин да ни оповестява за извънземни
Учените от НАСА приканиха научната общност към внедряване на нов метод за информиране на научната общност и необятните маси за...
Прочети повече
Автор на плана е американският Институт за търсене на извънземен живот SETI. Традиционно стратегиите на SETI се свързват с търсенето на извънземни радиосъобщения, само че те не са се увенчали с триумф макар десетилетията на наблюдаване. Междувременно високоразвитите цивилизации може да употребяват лазери за връзка, защото те обезпечават доста по-висока скорост на предаване на данни.

Всеки детектор LaserSETI се състои от две камери и дифракционна решетка, която разлага светлината на набор. По предписание звездите светят в необятен оптичен диапазон от алено до виолетово, а лазерите - в един съответен, и камерите би трябвало да фиксират такива импулси.

Новите детектори ще разрешат на SETI да сканира доста по-голям сектор от небето, в сравнение с по-рано.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР