Устремилият се към първото място в световната ранглиста по тенис

...
Устремилият се към първото място в световната ранглиста по тенис
Коментари Харесай

Федерер: Тенисистите заслужават повече пари

Устремилият се към първото място в международната класация по тенис Роджър Федерер съобщи, че е обикновено играчите да желаят да получават по-големи суми от наградните фондове на шампионатите. Швейцарецът, който в кариерата си е спечелил 115 милиона $ единствено от представянето си на корта, изясни това като правене на бизнес, написа "Sportal ".

"Винаги е било едно и също. Ние желаеме повече пари, шампионатите желаят да ни заплащат по-малко. Това е бизнесът и е обикновено, тъй че постоянно има полемики. Ние и предприемачите, които обезпечават премиите, сме доста сходни. Ние носим екипи, те са с костюми. Ние сме по-млади, те са по-възрастни. Между нас има динамичност и всяка от страните се нуждае от другата. Играчите би трябвало да схванат гледната точка на уредниците и назад ", сподели Федерер.

"Мисля, че сега тенисът се развива от ден на ден и повече, тъй че единствено поради това е обикновено играчите да желаят повече пари. Правилно е да се желае парите от наградни фондове да се усилят. Иска ми се да видя повече играчи да могат да живеят умерено от това, което изкарват на корта ", приключи Федерер. През тази седмица носителят на 20 трофеи от Големия шлем ще играе на шампионата в Ротердам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР