Успях да защитя името на майка ми Стоянка Мутафова! Спечелих

...
Успях да защитя името на майка ми Стоянка Мутафова! Спечелих
Коментари Харесай

Муки осъди жената на Рашко Младенов: Трябваше да защитя името на Стоянка!

„ Успях да защитя името на майка ми Стоянка Мутафова! Спечелих делото, което заведох против издателя на книга за нея, която тя приживе не харесваше. Най-сетне след две години съдът се произнесе в наша изгода. “

Това сподели пред „ България Днес “ дъщерята на огромната Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки. Поводът е изданието „ Стоянка Мутафова – смях и сълзи “, написана от дамата на Рашко Младенов – журналистката Милена Нейова.

Според юрист Петров, който води делото, още преди два месеца съдът е бил подготвен с решението си, само че от издателството са имали право на обжалване, от което не са се възползвали. Окончателно към този момент е взето решение да изплатят на Мария Грубешлиева сумата от 6000 лева плюс лихвите, както и всички разходи по делото.

„ Много съм щастлива, тъй като съумях да защитя достойнството и паметта на мама. Мен нищо друго не ме интересува. Много съм признателна и на юриста господин Петър Петров. Освен че нямаше контракт за книгата, която бе като биография и мемоари към нея „ онлайн “ си правеше Милена Нейова, в изданието имаше изрази, които майка ми не употребява. Преди публикуването й Стоянка даже не видя крайния вид, въпреки че беше още жива и трябваше да й го покажат. Но, както и да е, всичко към този момент е в предишното “, показа Муки.

„ Всичко стартира един ден, когато у нас пристигнаха Рашко Младенов и Милена Нейова. Искаха тя да запише майка ми, като споделя за живота си. Щяло да бъде сборна книга, в която да вземат участие и други нейни сътрудници, един тип бутикова брошура. Изненадата ни със Стоянка беше огромна, когато разбрахме, че вътре не вземат участие нейни сътрудници. Майка се възмути, даже не пожела да отиде на премиерата, на която въпреки всичко ни поканиха. Тя отвори книгата, искрено не хареса и илюстрацията, която бе направена от дъщерята на Марта Вачкова – Рада. Не подписахме и контракт за права “, спомни си Муки.

Според нея до момента постоянно е имало случаи хора да се възползват от името на Мутафова, само че чак по този метод е за първи път. „ Няма да разреша да се печели на гърба на майка ми! Освен това в същия този миг пуснахме на пазара и моята книга за нея. Като похлупак най-малко можеше на поклонението да пристигна авторката Милена Нейова, само че тя не пристигна. Е, Рашко Младенов пристигна, с него майка ми се имаше, бяха в другарски връзки “, показа още Мария Грубешлиева.

В момента тя, която е и създател на втората биографичната книга за майка си – „ Добър вечер, столетие мое “, изкарва времето си с три кученца, за които се грижи.

„ Добре че бяха те, с цел да не се усещам изцяло сама. Болката в никакъв случай няма да спре, просто свикваш да живееш с нея. След гибелта на Стояна не си бях правила никакви проучвания и преди дни една другарка принудително ме заведе. Мислех, че са ми се отразили по някакъв метод събитията отрицателно, за моя изненада всички индикатори са ми в норма, тъй че най-малко съм здрава “, добави още Муки и напомни началото на историята.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР