Успешно приключи проектът Знанието – мост от минало към бъдеще“,

...
Успешно приключи проектът Знанието – мост от минало към бъдеще“,
Коментари Харесай

Образователни карти с QR код предлагат мост към миналото

Успешно завърши планът „ Знанието – мост от минало към бъдеще “, реализиран от Сдружение „ Развитие на обществения капитал “ по стратегия „ Знание и напредък “, осъществена от Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ с поддръжката на Еконт Експрес.

В рамките на плана бяха събрани информация и снимков материал от Държавен списък - Русе, свързани с дунавския град в интервала на Възраждането. Данните бяха систематизирани в 4 тематични области - „ Образование “, „ Култура “, „ Мода “ и „ Спорт “. От събраната информация бяха създадени 20 просветителни карти. Те съдържат фотоси и къса информация, както и QR код, който при сканиране дава обстойна информация по съответната тематика и любопитни обстоятелства.

Създадените пособия подхождат на образователния материал за 7 клас по „ История и цивилизация ”. Образователните карти биха могли да се употребяват като спомагателен образователен материал от преподавателите, както и да подтикват интереса и да обогатят знанията на учениците по отношение на културата и историята на Русе през епохата на Възраждането.

В края на плана 23 съществени и междинни учебни заведения в града, които организират образование по „ История и цивилизация “ в 7 клас, получиха комплекти от просветителните карти. Русенци могат да се срещнат с материалите, които са предоставени за публично прилагане в Районна библиотека „ Любен Каравелов “ и Държавен списък - Русе. Информацията е налична и на Facebook страницата на Сдружение „ Развитие на обществения капитал “- https://www.facebook.com/profile.php?id=100064749096957.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР