Изложбата Личности и събития в българския спорт“ беше открита в

...
Изложбата Личности и събития в българския спорт“ беше открита в
Коментари Харесай

Изложбата „Личности и събития в българския спорт“ гостува в Плевен

Изложбата „ Личности и събития в българския спорт “ беше открита в Регионалния исторически музей вПлевен. Събитието се осъществя по самодейност на Асоциация „ Докосни дъгата ”, с подкрепатана Община Плевен, и се организира в деня, в който град Плевен празнува своя празник.



Експозицията показва 316 извънредно скъпи продукта на олимпийски първенци и медалисти, международни и европейски първенци, които се показватв български музей за повторно. Дебютът на изложбата беше в Пазарджик, а в идващите 6 месеца плевенчани и гостите на града имат опция да я видят в Регионалния исторически музей.

Сред гостите на откриването на експозицията бяха кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов, регионалният шеф на Плевен Николай Абрашев, ръководителят на Общински съвет Плевен доцент Иван Малкодански, президентът на Българската национална федерация по карате сенсей Русалин Русалинов, олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, златното момиче на българската художествена гимнастика Ренета Камберова, международният първенец на Универсалната боксова организация Йосиф Панов, именитият треньор по баскетбол Дарин Великов, капитанът на Баскетболния клуб (БК) „ Левски “ Асен Великов, Тодор Тодоров - треньор в БК „ Спартак “ - Плевен, шахматистката Цвета Галунова, някогашният футболист и сегашен треньор Светослав Бърканичков, шефът на плевенското Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ Мариана Костова и треньорът по битка Цоло Божилски.



„ Тези експонати носят своята история за непримиримост, труд, безрезервност и непреклоним дух “, сподели ръководителят на УС на Асоциация „ Докосни дъгата “ Денислава Ангелова при откриването на изложбата „ Личности и събития в българския спорт “.



Изложбата се състои напълно от продукти, които са ѝ дарени от световноизвестни спортисти. „ Спортът не е единствено игра, а ентусиазъм да желаеме да реализираме, да желаеме да имаме победи. Всеки един от тези експонати демонстрира труда, фантазиите и успехите на нашите спортисти “, добави тя. Д-р Ангелова си спомни за Стефка Великова и благодари за всичко, което легендата е направила за плевенския волейбол на нейното семейство в лицето на Дарин и Асен Великови. Тя изрази вяра един ден изложбата да откри своя дом точно в музея в Плевен.

„ България има богата спортна история, изпълнена с голям брой триумфи и победи. Важни са освен самите триумфи, само че и образецът, който спортистите ни дават на подрастващите генерации, образец за непримиримост, безрезервност и неотклонен труд. Радвам се, че в идващите шест месеца плевенчани и гостите на нашия град ще мат опция да прегледат изложбата “, сподели при разкриване на експозицията кметът доктор Валентин Христов.

Успех на експозицията пожела и ръководителят на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански.

В изложбата „ Личности и събития в българския спорт “ са показани спортисти като Григор Димитров, Димитър Бербатов, Христо Стоичков, Петър Лесов, Станка Златева, Армен Назарян, Елица Янкова, Божидар Андреев, Божидар Темелков, Детелин Далаклиев, Ренета Камберова, Цвета Галунова, Антъни Иванов, Йосиф Панов, Ивет Горанова, Матей Казийски, Стефка Великова, Мадлен Радуканова, Асен Великов, Димитър Илиев и други

Показани са екипи и награди на български футболисти, взели участие в Световното състезание в САЩ`94 - Христо Стоичков, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Златко Янков, Даниел Боримиров, Пламен Николов.

За същинските почитатели на спорта интерес ще съставлява да видят част от екип на Майкъл Джордан с подпис и щафетна палка на Карл Люис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР