Успешни професионалисти с призвание в сферата на просветата и културата

...
Успешни професионалисти с призвание в сферата на просветата и културата
Коментари Харесай

Продуцент на фестивали, историци и директор на музей в листата на ПП-ДБ в Благоевград


Успешни експерти с предопределение в областта на просветата и културата са в листата на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ за област Благоевград за изборите за народен парламент на 9 юни. В навечерието на 24 май обръщаме особено внимание на хората, които се грижат да имаме качествено обучение и да пазим българщината.

Николай Божков от Благоевград е продуцент на концерти, провежда част от концертите на ансамблите „ Българе “, „ Пирин “ и „ Филип Кутев “. Бил е съорганизатор на фестивала „ Пирин пее “, както и на Фестивала на националната носия в Жеравна. „ Без просвета, обучение и спорт няма национална еднаквост “, споделя Божков, който е почнал кариерата си като професионален актьор в отбор „ Пирин “.

Историкът Янко Христов е дълготраен академични учител, които се занимава с изследването и преподаването на средновековната история на Европейския Югоизток и на история на българската страна и право. Добре прочут и почитан в професионалните среди на медиевистите и византинистите в България и чужбина.

Мартин Петров е магистър по японски език и просвета от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Атанаска Ковачева е правист с дълготраен специалист в региона на културата.

Николай Куколев е приключил „ История “ и „ Българска лингвистика “ в Югозападния университет,,Неофит Рилски ” в Благоевград. Близо 20 година е преподавател по история и по гражданско обучение в Благоевград. Ръководи училищен евроклуб ,,Общество на знанието ”. Работил е по разнообразни европейски планове в областта на образованието, предприемачеството и културните взаимоотношения .

В листата на ПП-ДБ е и шефът на Исторически музей – Петрич Методи Бисерков.

Росица Пандова-Йовкова е цивилен деятел, защитаващ дела в опазването на здравето, с голям опит в обществения и културния бранш. Председател на Сдружение с нестопанска цел „ Култура без граници “ с ползи, ориентирани към опазването на здравето, обществените политики, културата и образованието. Вярва, че грижата за децата е главен приоритет на всяко общество. Р аботи за почтено място на българския фолклор и обичаи в българското културно завещание.

„ Инвестицията в качествено обучение за децата е отговорност както на страната, по този начин и на родителите. От напъните на всички ни зависи да не забравяме корените си, да предаваме на децата си традициите ни и да пазим богатото културно завещание на България “, споделя лидерът на листата на ПП-ДБ в Благоевград Андрей Цеков, който беше министър на районното развиване и благоустройството в кабинета „ Денков “.

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност екипът на коалиция ПП-ДБ честити празника на всички и изрича признателност за напъните на нашите будители и духовни стожери – учители, просветители, създатели.

Екипът на ПП-ДБ се явява на идните избори с бюлетина №14.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР