Успешен старт на летния туристически сезон отчетоха хотелиери по Южното

...
Успешен старт на летния туристически сезон отчетоха хотелиери по Южното
Коментари Харесай

Успешен старт на летния туристически сезон

Успешен старт на летния туристически сезон регистрираха хотелиери по Южното Черноморие. Част от огромните комплекси в Слънчев бряг отвориха порти за наши и непознати туристи преди Великденските празници, като в обособени хотели заетостта е достигнала 98%.За миналите почивни дни близо 1 млн. българи са пътували в страната и чужбина.

Експерти чакат растеж от близо 150 хиляди туристи по Черноморието единствено това лято, а хотелиери дават обещание цени близки до миналогодишните.

Част от огромните хотели в курорта Слънчев бряг отвориха порти преди Великденските празници, а управата им е обнадеждена за сезона. Отчитат и позитивна наклонност в резервациите за по-дълги почивки.

„ В момента работим на 40 % претовареност. Това, което се вижда е доста по-висок междинен престой на гостите - 7,14 даже 21 дни – наклонност, която отсъстваше заради отлив на туристи от Русия и Германия “, сподели пред Нова тв шефът на хотел в Слънчев бряг Александър Александров.

Според Института за разбор и прогнози в туризма 1 млн. българи са пътували за празниците. 830 000 от тях са избрали да останат в страната, а 170 000 са напуснали рамките на България. Много чужденци са избрали да почиват у нас за празниците.

Румен Драганов от Институт за разбор и прогнози в туризма уточни, че чужденците, пристигнали в България за Великден са към 72 000, а за целия месец се чакат малко под 1 милион.

Гости от чужбина описват, че идват в Слънчев бряг всяко лято от 10 години, тъй като у нас им харесва.

Хотелиери изясняват, че цените това лято няма да бележат фрапантен растеж и дават образец с четиризвезден хотел за седмична отмора. Управителят на хотел в Слънчев бряг Румен Мончев уточни, че към 400-500 лева излиза едноседмичната отмора.

По-високи ще са цените в разгара на сезона. Затова по-ранна резервация би ни икономисала средства, тъй като упованията за това лято са за сериозен растеж на туристите по родното Черноморие.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР