Успехът на България с пълноправното членство в Шенген по въздух

...
Успехът на България с пълноправното членство в Шенген по въздух
Коментари Харесай

Успехът на България с членството в Шенген разочарова мнозина изв...

Успехът на България с пълноправното участие в Шенген по въздух и вода разочарова мнозина отвън властта, които работят за непознати ползи и не желаят българите да живеят свободно, с висок стандарт, като европейци. И те настойчиво не престават да популяризират подправени вести за бежанците, които Австрия може да ни върне по силата на Регламента Дъблин.

 

Този текст беше оповестен на формалната фейсбук страницата на Министерски съвет. ФрогНюз го разгласява без редакторска интервенция.

 

Фалшивата вест: Около 5000, или 6000, или 10 000, или 15 000, или дори 20 000 бежанци от Австрия ще нахлуят в новите лагери, които България ще построи.

 

Ще видите близки до тези цифри в изказванията на съвсем всички източници на дезинформация, представени от таблици с неразбираемо предопределение.

 

Фактите:

 

•България не е изправена пред рецесия за настаняване на бежанци от трети страни. Не се строят нови бежански центрове.

 

•България получава запитвания по реда на Регламент Дъблин освен от Австрия, само че и от всички страни членки на Европейски Съюз още от 2007, откогато членуваме в Евросъюза. Задължението на страната ни е да отговори на запитванията в съответните периоди. Отговорът може да бъде, че България поема или не поема такава отговорност. От всички направени запитвания, които се получават всяка година, отпадат лицата, за които страната ни е дала негативен отговор за банкет, както и тези, за които периодите за прекачване са изтекли. Освен това чужденците имат право да апелират решението си за трансфер към България - и в доста случаи обжалването е сполучливо. Често бежанци в Австрия, за които тече процедура за връщане в България, в хода й мигрират към други страни. Всякакви авансово оповестени данни в таблици (например за запитвания, кореспонденции и процедури) преди действително осъществените прехвърляния, нямат отношение към действителния брой бежанци, които се одобряват назад.

Да си напомним: През цялата 2023 година декларираните входящи прехвърляния от Австрия към България са 193, като действително осъществените от тях са 113.

 

Всякакви други изказвания са нищо повече от злонамерена агитация, израз на политически упоритости, срещу българския народен интерес.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР