Усложненията от коронавирусната инфекция са многократно по-чести от потенциалния риск

...
Усложненията от коронавирусната инфекция са многократно по-чести от потенциалния риск
Коментари Харесай

Алерголог: Усложненията от Covid са по-чести от потенциалния риск при ваксиниране

Усложненията от коронавирусната зараза са неведнъж по-чести от евентуалния риск при имунизиране. Това мнение изрази пред БНР доктор Златко Димитров от.
При заболяване от на процедура имаме цялостен набор от засягания на разнообразни органи и системи, освен на дихателната, акцентира експертът.
„ Всички знаем, че се нападна дихателната система. Освен това обаче засягането може да докара до доста тежки промени и на останалите системи: сърдечно-съдова, чернодробното засягане е доста постоянно, неврологичното засягане. “
 Безплатен телефон за информация за имунизациите против ковид откри Националната пациентска организация Безплатен телефон за информация за имунизациите против ковид откри Националната пациентска организация
Национална пациентска организация (НПО) уголемява поддръжката си към обществото в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. От...
Относно случаите на по-тежко протичане на Covid-19 при млади, физически здрави хора доктор Димитров се базира на данни от аутопсии в Съединени американски щати, които демонстрират, че при 60 на 100 от случаите има инфектиране на сърдечния мускул. „ Рискът от преболедуване е непредвидим и може да засегне безусловно всички “, посочи доктор Димитров.
Алергичните болести не са противопоказания за приложение на имунизацията като цяло, уточни доктор Златко Димитров.
Случаите на – най-тежката алергична реакция, която може да бъде животозастрашаваща, при 1 милион сложени дози от имунизацията против ковид са 11, посочи той. „ 11 случая на 1 милион е доста рядко затруднение. “
Според алерголога последващото наблюдаване в продължение на 15-20 минути след значи, че рискът от алергична реакция ще бъде редуциран до най-малко.
Дори имунизацията на обещано лице да попадне в сезона, в който то има сезонни признаци на алергия, това не е противопоказание, означи още експертът.
 Можем ли да се имунизираме против COVID-19, в случай че сме си сложили противогрипна ваксина? Можем ли да се имунизираме против COVID-19, в случай че сме си сложили противогрипна ваксина?
Безспорно вярно е решението имунизирането да стартира с медиците, защото те са тези, които би трябвало да оказват помощ при тази епидеми...
„ Заболяванията като алергичен ринит, бронхиална астма, хранителна алергия не спадат към противопоказанията за приложение на имунизация. 30% от европейското население има някои от тези изброени заболявания “, разяснява Димитров.
Има обаче групи пациенти, които преди тази имунизация към този момент са претърпели избран вид алергични реакции и те би трябвало да се въздържат от имунизиране.
Основният проблем съгласно доктор Златко Димитров е, че не знаем към какво сме алергични и алергичните реакции стават непредвидими.
Въпреки че публично няма отправена рекомендация за предварителна лекарствена подготовка преди имунизация против Covid-19, Димитров поучава пациентите с алергични болести да създадат такава с противоалергични лекарства. „ Три дни преди и в деня на имунизацията. “
Няма нито едно безапелационно доказателство сега, че имунизацията предизвиква автоимунни болести, съобщи алергологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР