Усложненията от грипа при децата идват на третия ден от

...
Усложненията от грипа при децата идват на третия ден от
Коментари Харесай

Педиатър алармира за усложнения от грипа при малчуганите: Фрапантен симптом е, внимавайте

Усложненията от грипа при децата идват на третия ден от заболяването. За това предизвести педиатърът доктор Марио Янакиев.
Това се случва при 30 до 50% от болните във възрастовата група от 1 до 6 години. Много родители ги водят заболели на детска градина, което е безконтролно, тъй като този вирус е доста инфектиран и по-късно половината от групата се разболява, отбелязва още той.
През януари, февруари и март, когато инфлуенцата е във вихъра си, педиатрите изписват най-вече антибиотици. Причината са затрудненията, предава Burgas24.
„ В хода на заболяването се настанява бактериална суперинфекция и по тази причина се изписват антибиотици. В началото се предписват противовирусни препарати, само че на третия ден се премислят диагнозата и лечебната тактичност “, прецизира лекарят.
Бдителност
Най-поразени от грипа са децата от 1 до 6-годишна възраст. При 30 до 50% от малчуганите на тази възраст са налице затруднения. Родителите би трябвало да бъдат бдителни за първите им признаци. Това не са нарастването на честотата на кашлицата, нито обилието от тайни.
„ Симптомът е един, очевиден и незабавно се усеща – цялостната адинамия, липса на сила и инертност на детето. На 3-4-тия ден от заболяването то към този момент може да няма температура, само че да е отпуснато, да няма предпочитание за игра, за храна, да не приказваме, че е сънливо и непрекъснато спи. Тази инертност се дължи на интоксикацията при дребните пациенти. Това е доста присъща демонстрация за начало на затруднение при грипната зараза. За разлика от ковид, грипът е нападателен към децата “, отбелязва доктор Янакиев.
Пневмония
Едно от честите затруднения при дребните е пневмонията. Важно е тя да се разпознае незабавно. Признаците са внезапно утежняване на положението на 3-5-ия ден и възвръщане на температурата над 38 градуса. Кашлицата става влажна, продуктивна и не е честа. Детето може три пъти да се изкашля с дълбока влажна кашлица и това да е симптом на начална пневмония.
Друго затруднение в средносрочен проект е отитът – възпалението на ухото. Той протича със мощна болежка в ухото, може да има секрет в него, температурата се възстановява и детето става доста неспокойно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР