Ушите без съмнение са една от най-определящите характеристики на кучето.

...
Ушите без съмнение са една от най-определящите характеристики на кучето.
Коментари Харесай

Породи кучета с дълги уши

Ушите без подозрение са една от най-определящите характерности на кучето. Изправените триъгълни уши могат да основат усещане, че кучето е с напрежение и готово за деяние. Има и други с дълги клюмнали уши, които наподобяват като че ли непрекъснато са подготвени за сънливост.

Все отново, единствено тъй като ушите на кучето са клюмнали не значи, че характера им е ленив или провиснал. Подобно на хората, физическите характерности могат да бъдат подвеждащи. Но едно е несъмнено, кучетата с дълги уши несъмнено имат своя сексапил.

Ето и няколко такива породи:

Бигъл

Въпреки че тази порода принадлежи към ловджийските кучета, това не значи, че те нямат нежна страна. Всъщност тази порода е обожавана поради своята добрина и ненагледен характер. Те са прелестни фамилни кучета, защото са спокойни и деликатни, изключително към деца.

Блъдхаунд

 Кучета с дълги уши

Малко породи кучета са толкоз емблематични, колкото Блъдхаунда. Всеки, който е израснал, гледайки Лисицата и Хрътката на Дисни незабавно ще разпознае увисналите уши и набръчканата шия.

Въпреки че са били отглеждани за лов, от Средновековието насам се употребяват и за следене на хора (например нарушители, които бягат от закона). Счита се, че обонянието им е над 1000 пъти по-мощно от човешкото.

Басет Хрътка

Късото и плътно тяло на Басет хрътката кара ушите на кучето да наподобяват още по-дълги в сравнение с са. Ушите им постоянно стигат много под раменете, обримчвайки дългите им тесни муцуни и придавайки им тъмен тип. Освен това те имат неповторими петна над очите, придавайки им любознателно изражение.

Ваймаранер

Ваймаранерът, именуван също сив фантом, с изключение на отличителните дълги уши има и проницателни сини очи. Достойният им външен тип ги е трансформирал в любимци измежду кралските особи като приятели за лов.

Въпреки че телата им са издължени и жилави, ушите им са дълги и пухкави, което ги отличава измежду останалите породи в този лист. И въпреки множеството Ваймаранер да са с къси козини измежду тези аристократични кучета има и такива с дълги козини.

Кокер Шпаньол

 Кокер Шпаньолът е куче с дълги уши

И британските, и американските се разпознават елементарно, тъй като дългите уши са присъщи за тази порода

Те са извънредно чувствителни кучета, тъй че въпреки да се образоват относително елементарно, образованието би трябвало да бъде деликатно и с доста подучване. Острата вокална рецензия може да ги накара да се усещат обезпокоени и това ще затрудни дресировката на кучето.

Папийон

Папийон значи пеперуда на френски и един взор към ушите им ще разкрие за какво са наречени по този начин.

Реалната дължина на ушите им може да варира много, само че това е една от определящите характерности на това щастливо малко куче. Те са от категорията на декоративните кучета, само че сигурно имат много мозък в дребните си глави.

Афганска хрътка

С тази порода е мъчно да се дефинира къде свършва козината и къде стартира кучето, най-малко в случай че козината е оставена да израсне. По принцип се движат и държат внимателно, само че когато става въпрос за игра обичат да се лигавят, мятайки се лудо наляво-надясно до момента в който се забавляват.

Дакел

 Дакелът е измежду породите кучета с дълги уши

Дакелите надали са измежду любимците, за които се сещате, когато приказваме за породи кучета с дълги уши. Но защото главите им са толкоз дребни, ушите елементарно изпъкват пред всяка друга физическа характерност на главата.

Освен дългите уши, има доста други неща, които ще ви накарат да заобичате дакела. Те имат обаятелен темперамент и от време на време могат да бъдат даже занимателни. С тях в никакъв случай не е скучно.

Ирландски сетер

Ирландските сетери наподобяват в прочут смисъл своите братовчеди Английския и Шотландски Сетер, само че са малко по-отстъпчиви. Те могат да бъдат упорити, само че най-често са просто приятни кучета, които бързо реагират на дресировка с позитивно подучване.

Черно-кафяв кунхаунд

Тази порода е кръстена по този начин поради цвета си и безупречната си дарба да наблюдават миещи мечки.

Известна с постоянството си, тези кучета са способни да устоят както на горещо лято, по този начин и на студена зима и всевъзможен тип терен. Тази порода е една от дребното същински американски породи кучета.

Ако желаете да си вземете кученце от някоя от породите, разгледайте тези разгласи за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР