УС на БЛС сезира Столичната комисия по професионална етика във

...
УС на БЛС сезира Столичната комисия по професионална етика във
Коментари Харесай

И УС на БЛС сезира Етичната комисия заради доц. Мангъров

УС на БЛС сезира Столичната комисия по професионална нравственос по отношение на „ погрешни изказвания и откровени неистини “, изречени от доцент Атанас Мангъров, оповестиха от Лекарския съюз.

Сигналът е по отношение на изказването на доцент Мангъров пред Нова телевизия на 16 януари т. година, в което той споделя: „..... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани ".

„ Разликата сред „ умряли имунизирани " и „ умряли, ЗАЩОТО са имунизирани " може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров откровена неистина. Лъжа, която си " играе " със страховете и терзанията на хората “, декларират от БЛС.

„ Според единствената достоверна и формалната информация на Министерство на здравеопазването и ИАЛ в България няма случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред ваксина против Коронавирус 19 и смъртен излаз. И още: 9 са случаите от началото на имунизационната акция, в които е подозирана връзка сред слагане на ваксина против Covid-19 и смъртен излаз, като в нито един от тях връзка не е потвърдена “, прецизират от съсловната организация.

От БЛС допълват, че в същото предаване доцент Мангъров е цитирал данни от епикриза на 26 година мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след имунизация е бил в интензивното на болничното заведение в Плевен с ДИК синдром и съобщи, че има връзка сред имунизацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: " Тези случаи не се оповестяват. "

„ Твърдение, което още веднъж не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена интрига “, разясняват от Лекарския съюз.

Управителният съвет е безапелационен, че с изявленията си, подкрепени от псевдонаучни причини, доцент Мангъров погазва етичните правила на лекарската специалност.

„ Публичното говорене на неистини, изречени от здравно лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява боязън и насажда експанзия измежду обществото. През последните дни, като резултат от сходно говорене, станахме очевидци на два случая на нападнати медици в Русенско. УС на Български лекарски съюз чака Етичната комисия към Столична лекарска гилдия да се произнесе в най-кратки периоди по проблема. Този наш сигнал прибавяме към процедурата, която тече сега. Разпространението на подправени изказвания не би трябвало да остава без последствия, а когато те са изречени от доктор е резонно да се замислим дали той е заслужен да носи тази купа “, казават от Лекарския съюз.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР