US изданието Вашингтон пост коментира новите санкции, които Белият дом

...
US изданието Вашингтон пост коментира новите санкции, които Белият дом
Коментари Харесай

Путин натиска генералите да постигнат значителна победа в Украйна преди 9 май

US изданието " Вашингтон пост " разяснява новите наказания , които Белият дом наложи през вчерашния ден против две от най-големите съветски банки и пълнолетните деца на съветския президент Владимир Путин.

Санкциите против " Сбербанк " и " Алфа банк " са съпроводени от възбрана от страна на Съединени американски щати за всевъзможни входящи вложения в Русия от страна на който и да е американец, както и от наказания против няколко държавни съветски предприятия, в това число самолетостроителна и корабостроителна корпорация, напомня изданието. Санкции ще бъдат наложени и на членове на фамилиите на съветския външен министър Сергей Лавров и други висши съветски чиновници.

Но, до момента в който администрацията постанова спомагателни наказания , се ускоряват въпросите за успеваемостта на водената от време на време без особена съгласуваност икономическа акция на Запада против Москва, отбелязва изданието. То написа, че в началото съветската валута се е сринала, откакто държавното управление на Съединени американски щати и неговите съдружници за първи път постановиха наказания против Кремъл преди няколко седмици. Но в последно време рублата се е възстановила и Европа продължава да купува съветски петрол и газ на стойност милиарди долари, показва вестникът.

Според него това е помогнало на Москва да компенсира разноските за война та. Въпреки че администрацията на Байдън е забранила вноса на съветски енергийни артикули в Америка, Съединени американски щати не са наложили наказания върху интернационалните съветски енергийни покупко-продажби заради опасенията за въздействието на по-високите международни цени на силата върху вътрешната инфлация.

" Вашингтон пост " цитира чиновници от Белия дом, които са безапелационни, че наказания те работят макар тези рецензии. Те акцентират прогнози, че съветската стопанска система може да се свие с до 15% през тази година - което би било най-големият спад в съветската стопанска система от началото на разпадането на Съветския съюз през 1989 година

Изданието разяснява, че спомагателните наказания против Русия биха могли да усилят напрежението в международната стопанска система, която към момента се пробва да се възвърне от пандемията от ковид. Русия е освен един от най-големите снабдители на сила в света, само че и играе основна роля във веригите за доставка на автомобилни елементи, храни и други артикули.

Вестникът цитира изявление пред законодатели от Конгреса на министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън през вчерашния ден, в което тя предизвести за повишение на цените на силата и храните в международен мащаб, както и за опустошителни последствия за по-бедните страни, които са по-малко готови да поемат удара и са по-зависими от износа на съветска и украинска пшеница.

Британският вестник " Гардиън " също разяснява новите наказания и цитира изявление на украинския президент Володимир Зеленски, че те не отиват задоволително надалеч и ще бъдат възприети от нахлуващите съветски сили като " позволение за офанзива ". Зеленски счита, че пакетът наказания наподобява грандиозно, само че все пак не е задоволителен. Изданието написа, че той е призовал Запада да отхвърли съветския нефт и изцяло да блокира банките на страната от интернационалната финансова система.

" Гардиън " напомня и че Общото заседание на Организация на обединените нации през днешния ден ще гласоподава дали да в профил Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида след разкритията за убийства на цивилни в украинския град Буча.

Руската инвазия в Украйна навлиза в решаваща фаза, защото Владимир Путин оказва напън върху генералите си да реализират забележителна победа преди 9 май , с цел да компенсират неуспеха си да завладяват Киев, написа английският в. " Телеграф ", базирайки се на информация от западни публични лица.

Развиващата се в източната част на страната атака наподобява има за цел да обкръжи и унищожи съсредоточените там огромни украински сили и да " освободи " Донецката и Луганската национална република, разяснява изданието. То напомня, че 9 май е денят, в който Русия обичайно отбелязва края на Втората международна война с боен церемониал на Червения площад.

Но " Телеграф " показва, че западните разследващи организации считат, че понесените от Русия загуби в траялата месец борба за Киев значат, че съветските командири може би ще се затруднят да съберат задоволително сили, нужни за осъществяване на настояванията на Кремъл.

Вестник " Ню Йорк таймс " също написа за допустима съветска атака в Източна Украйна и оповестява, че доста цивилни в този район бягат, подтикнати от известията за съветски зверства край украинската столица и разтревожени от признаците, че съветските сили са на път да засилят офанзивите си в Източна Украйна.

Изданието цитира данни на Организация на обединените нации, съгласно които повече от 11 милиона украинци - почти един от всеки четирима - са напуснали домовете си от началото на нашествието на 24 февруари и повече от четири милиона са напуснали страната. То отбелязва, че това е най-голямата бежанска рецесия в Европа след края на Втората международна война.

" Ню Йорк таймс " показва, че западни военни анализатори настояват, че руснаците са подценили доста провокациите на акцията в Украйна и че първичните им сили, наброяващи над 150 000 души, са били отслабени от загуби, безсилие и невисок морал. Въпреки това по преценка на анализаторите това не значи, че съветските военни не могат да подхващат нова мощна офанзива в Източна Украйна.

Вестникът разяснява, че оценки на Пентагона за разположението на съветските сили наподобява удостоверяват изказванията на украински чиновници, че съветските войски се струпват в Донецка, Луганска и Харковска област. Служители от Пентагона са съобщили, че Русия е изтеглила всички свои войски, ситуирани в региона на Киев и различен град в северната част на страната - Чернигов, и ги е изпратила назад в Русия или в Беларус, с цел да се превъоръжат, снабдят и вероятно да се трансферират в Източна Украйна. По техни оценки понастоящем Русия разполага с към 30 батальонни тактически групи - до 30 000 военнослужещи - в източната част на страната.

" Ню Йорк таймс " отбелязва и че по-рано тази седмица Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на американския президент Джо Байдън, съобщи, че Русия най-вероятно ще изпрати " десетки хиляди бойци на фронтовата линия в източната част на Украйна " през идващите седмици. Вероятно значително в очакване на тази последваща огромна фаза на война та Пентагонът разгласи късно във вторник, че изпраща в Украйна противотанкови ракети " Джавелин " на стойност 100 милиона $ - почти няколкостотин ракети - където оръжието се употребява с огромен триумф за заличаване на съветски танкове и други бронирани машини, написа " Ню Йорк таймс ".

БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР