Уругвай победи последния носител на трофея Чили с 1:0 в

...
Уругвай победи последния носител на трофея Чили с 1:0 в
Коментари Харесай

Шампионът на Копа Америка падна от Уругвай

Уругвай победи последния притежател на трофея Чили с 1:0 в последния кръг от груповата фаза на шампионата Копа Америка. Късен гол на Единсон Кавани донесе трите точки за " селесте " и класира отбора за четвъртфиналите. Уругвай приключи преди всичко в група " С " със 7 точки и продължава във етапа на елиминациите. Напред се класира и Чили, който зае втората позиция с 6 точки. Еквадор и Япония приключиха 1:1 в другия мач от групата и отпаднаха от шампионата. На стадион " Маракана " Уругвай и Чили изиграха равностойно първо полувреме. След почивката първото по-сериозно състояние сътвориха чилийците, откакто Пауло Диас преодоля вратаря Фернандо Муслера с глава, само че Хосе Хименес почисти от голлинията. Кавани осъществя гръмък гол за Уругвай в 82-ата минута, негов втори в шампионата. Нападателят на Пари Сен Жермен се разписа с глава след центриране на резервата Хонатан Родригес.
На четвъртфиналите Уругвай ще срещне Перу в събота, а Чили продължава отбраната на купата си против Колумбия в Сао Пауло в петък.
Еквадор и Япония не съумяха да се победят и напуснаха шампионата. Шоя Накаджима откри за японците в 17-а минута, а Анхел Мена изравни в 35-а. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР