Уругваецът Андрес Куня ще ръководи първия полуфинал между Франция и

...
Уругваецът Андрес Куня ще ръководи първия полуфинал между Франция и
Коментари Харесай

Нови скандали около съдийските назначения на Мондиала

Уругваецът Андрес Куня ще управлява първия полуфинал сред Франция и Белгия на международното състезание по футбол в Русия довечера от 21:00 часа българско време в Санкт Петербург. Ако някой бе заложил пари на това преди седмица, сигурно щеше да стане съществено богат. Защото сходен залог може да се съпостави с подобен за успех на Панама със международната купа.

Нито един съдийски специалист не би поставил Куня в листата за толкоз значим мач. Уругваецът е считан за безспорен новобранец в съдийските среди и не е от най-хубавите рефери в света. Той управлява два мача до момента в Русия: в груповата фаза при успеха на Франция против Австралия (2:1) и триумфа на Испания против Иран (1:0), само че не може да се похвали с положителни резултати. Куня бе на път да пропусне чиста дузпа за „ петлите “, само че имаше шанс с историческата първа помощ от ВАР да уточни бялата точка. Заради сходна неточност единственият немски арбитър в шампионата Феликс Брих бе осъден и след единствено един мач пратен вкъщи. На него даже ВАР не съумя да му помогне.

Също много любопитно: Франция изхвърли Уругвай (2:0) на четвъртфиналите и в този момент получава уругвайски арбитър. ФИФА рискува двойно с това решение. Не е изключено някой да си намерения, че Франция може да отпадне поради неверно решение на неопитния южноамериканец.

Защо шефът на съдиите Пиерлуиджи Колина залага на Куня изобщо за този полуфинал? От съдържателна и спортна позиция няма за това никакви рационални причини. Възможно е да се намерения, че ФИФА взима под внимание още веднъж политически аспекти. Всяка континентална асоциация желае да бъде показана в решителните срещи със арбитър, упражнява напън, прави обещания и предлага покупко-продажби. Колина пък се пробва да остави удовлетворени всички забъркани.

Прогнозата на „ Билд “ е, че откакто Джунейт Чакър получи наряд за втория полуфинал сред Хърватия и Англия в сряда вечер от 21:00 часа българско време, финалът ще бъде поверен на холандеца Бьорн Куйперс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР