Ураганните пориви на вятъра вече свалят и цели покриви в

...
Ураганните пориви на вятъра вече свалят и цели покриви в
Коментари Харесай

Ураганните пориви на вятъра свалят и покриви в Смолян

Ураганните пориви напразно към този момент смъкват и цели покриви в Смолян.

Изцяло е съборен покрива на триетажна къща в смолянския квартал Райково. Домът на семейство Илчеви, който се намира на ул. " Георги Русев ", е останал без покрив рано тази заран. Няма потърпевши хора. Обитателите й са евакуирани.

„ Много къщи без покриви има в село Турян, оповестява зам.-кметът на община Смолян инж. Марияна Цекова. „ Вече нямаме връзка с много обитаеми места, клетките на мобилните оператори не работят. Затворени са детските градини и училица в Смилян, Момчиловци и Ряка ", уточни Цекова, която оглави Кризисния щаб в общината с оповестяването на бедствено състояние от тази заран поради вятъра.

Поривите му са предизвикали вреди по постройката на театъра в Смолян и са анулирани подготовките на Ансамбъл „ Родопа ", защото стъклата на капандурите са потрошени. Поражения има и по покрива на Областната администрация.

Очаква се от 12 до 14 часа да има още по-силни пориви напразно, а управлението на община Смолян прикани хората да не напущат домовете си. Директорите на образователните заведения са предизвестени да не пускат децата на открито. Отменени са ученическите игри по баскетбол, които бяха планувани да се проведат през днешния ден.

Без ток в община Смолян са селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале, Търън. Затворени за придвижване са пътищата за Мугла, Турян, Габрица, Левочево, както и Околовръстният път в града. В някои обитаеми места и клетките за мобилни телефони не действат и е сложна връзката с кметовете. Където е безвредно и допустимо се организират избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

Над 20 метра в секунда е вятъра на връх Снежанка, което е към 70 - 80 км в час, оповестиха от Планинска избавителна работа. Заради поривите му спря работата на лифтовете в Пампорово.

тагове Смолян вихър покриви  Ураганните пориви напразно смъкват и покриви в Смолян  Ураганните пориви напразно смъкват и покриви в Смолян  Ураганните пориви напразно смъкват и покриви в Смолян  Ураганните пориви напразно смъкват и покриви в Смолян
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР