Управляващият орган на ОП Иновации и конкурентоспособност обяви, че от

...
Управляващият орган на ОП Иновации и конкурентоспособност обяви, че от
Коментари Харесай

Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова помощ

Управляващият орган на Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност " разгласи, че от 10:00 часа на 14.05.2020 година, през днешния ден, стартира банкет на планови оферти за асортимент по процедура: BG16RFOP002-2.073 - " Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 ".

Кметът Димитър Николов приканва бургаския бизнес да се възползва от тази опция. Екипи на Областния информативен център и Бизнес инкубатора са разполагаем да спомагат на локалните компании в процеса на кандидатстване. Отворена е и гореща линия на Общината, на която могат да се задават въпроси, свързани с настоящите все още стопански ограничения - 0882 274 010, които се актуализират всекидневно и са оповестени тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1541.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 173 000 000 лв..  Заявките от претендентите следва да са в размер от 3000 до 10 000 лв. и не може да надвишават 10 % от оборота за 2019 година Краен период за подаване на планови оферти - 16:30 часа на 15.06.2020 година

Процедурата за безплатна финансова помощ се осъществя с финансовата поддръжка на Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване. Допустими са планове, включващи действия, нужни за превъзмогване на дефицита на средства или липса на ликвидност, настъпили в следствие от епидемиологичния гърмеж от COVID-19.

По процедурата са възможни следните типове разноски:

1. Разходи, нужни за превъзмогване на дефицита на средства или липса на ликвидност, настъпили в следствие от епидемиологичния гърмеж от COVID-19, както следва:

- за закупуване на първични материали, материали и консумативи;

- за външни услуги (вкл. режийни разходи);

- за личен състав (вкл. разноски за хонорари и разноски за осигурителни и здравни вноски за сметка на работодателя).

Подаването на плановите оферти е напълно по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), с потреблението на Квалифициран електронен автограф (КЕП), посредством модула " Е-кандидатстване ", на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg/.

Указанията за попълване на формуляра за кандидатстване са приложени към пакета документи за кандидатстване по процедурата, а видеоразяснение може да бъде открито на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=wqXdlANA11g&feature=youtu.be.

Условията за кандидатстване, осъществяване и приложения към тях ще са налични в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg/, на интернет адреса на оперативната стратегия: www.opic.bg, както и на Единния информативен портал за обща информация за ръководството на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg. Въпроси могат да се задават до 2 (две) седмици преди крайния период за подаване на планови оферти в ИСУН 2020 или по е-поща: [email protected].

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР