Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова в

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова в
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева пред FT: Финансовата помощ от САЩ и ЕС е жизненоважна за Украйна

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева прикани в изявление за Financial Times , съюзниците на Украйна бързо да провиснал десетки милиарди долари за страната, като предизвести, че забавянето на спомагателното финансиране ще заплаши плахото икономическо възобновяване на Киев

Киев може да се оправи с евентуалния дефицит на средства в кратковременен проект от " няколко месеца ", съобщи Кристалина Георгиева, като похвали управляващите, откакто те " съживиха стопанската система ", овладяха инфлацията и укрепиха данъчната основа на Украйна.

Но защото Съединени американски щати и Европейски Съюз към момента се договарят за финансови пакети за страната, тя съобщи, че икономическото възкръсване на Украйна ще бъде застрашено, в случай че тя бъде принудена да се " приспособява " към неналичието на нова финансова поддръжка. По-нататъшни забавяния могат да принудят Киев да се върне към дестабилизиращи политики като отпечатване на пари, както направи няколко месеца след нахлуването на Русия предходната година.

" Важното е този интервал да не се удължава, тъй като тогава ще се окаже по-голям напън върху Украйна да се приспособява... тъкмо в миг, когато страната се е насочила към по-добри вероятности за стопанската система ", съобщи Георгиева по време на посещаване в Южна Корея.

" Работата ще продължи в Съединени американски щати и Европа [по пакетите за помощ]. В последна сметка оставам оптимист, че те ще обезпечат финансирането ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР