Управляващите в Столична община продължават да дават примери за това

...
Управляващите в Столична община продължават да дават примери за това
Коментари Харесай

София упорито брани служебните абонаменти на чиновници и фирми

Управляващите в Столична община не престават да дават образци за това по какъв начин нямат храброст да намерят обективен баланс сред достъпа на коли и пешеходци в централната част на София. На последното съвещание на Столичния общински съвет обединенията ГЕРБ-СДС и ВМРО- " Атака " отхвърлиха предложение на представителя на " Спаси София " Борис Бонев за промени в Наредбата за организацията на придвижването в София. Едно от тях бе за понижаване до 3 броя на местата " Служебен абонамент ", които министерства и други държавни и общински структури и компании могат да записват на административния си адрес. В момента сходно ограничаване в наредбата няма. Освен това гражданската организация предлагаше, когато служебният абонаментен е заплатен, цената на третото паркомясто да коства двойно по отношение на останалите две. Друго предложение бе местата за " Служебен абонамент " да не надвишават 20% от общия брой паркоместа в съответната зона. Ако отчетът беше утвърден, " Служебен абонамент " няма да можеше да се преотстъпва. Освен това Столична община щеше да бъде задължена да не позволява обособяването на три поредни такива места. " Спаси София " предлага още в часовете отвън действието на Синя зона местата " Служебен абонамент " да се употребяват като места за паркиране на общо съображение. 

В причините за внасянето на предложенията написа, че местата за паркиране в центъра на София са недостиг. " Същевременно десетки държавни общински и частни институции монополизират обществените пространства, възползвайки се от безграничен брой места за паркиране в центъра. Това лимитира пропускливостта на пътното платно, попречва свободното придвижване на пешеходците по тротоарите, само че и мощно понижава свободните места за паркиране в подзоните и в Синя зона като цяло. Нещо повече - място за паркиране в режим " Служебен абонамент " монополизира градското пространство, отдавайки за прилагане на единствено един автомобил, до момента в който местата за паркиране в свободен режим могат да се употребяват от голям брой водачи в границите на работното време ", се споделя в предложенията за ограничението на местата " Служебен абонамент ". 

Управляващите в София отхвърлиха предложенията с повече от странни претекстове , от които излезе, че гласоподават срещу единствено тъй като те са направени от човек отвън техните среди. Общинският консултант Стефан Марков от обединението ГЕРБ-СДС обвини Бонев, че упорства отчетът му да бъде прегледан, тъй като искал да се види кой е положителният и кой-лошият в СОС. " Имам възприятието, че сътрудника Бонев държи да вкара някой отчет единствено с цел да разиграваме кои са положителните, кои са неприятните и кои са загрижените. Реформа се прави, когато има политически консенсус. Въпреки цялото ви предпочитание, вие, господин Бонев, имате един глас. В политиката не всичко е непременно ", разяснява Марков. Зам.шефът на транспортната комисия Зафир Зарков от ГЕРБ добави, че в отчета на Бонев има " забавни оферти ", само че отхвърли да ги поддържа.   

След като този отчет бе отритнат, следва общинският съвет да гласоподава предложенията на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и Вътрешна македонска революционна организация за транспортни промени столицата. В тях във връзка с " Служебен абонамент " се споделя само, че след влизането в действие на измененията в наредбата, ползвателите на подобен ще би трябвало да се преценяват с работното време на синята и зелената зона. Очакванията са до края на годината часовете на платено паркиране в центъра на града да бъдат удължени.    

Преди време " Спаси София " пресметна, че 82% от паркоместата в региона, в който се намират постройките на Столична община и остарялата постройка на Народното събрание, са непокътнати за депутати и за чиновниците на " Московска " 33 .  При това доходи за бюджета на София от тези места няма, защото те са отдадени гратис. Сходно е ситуацията и с местата пред редица министерства, като това на финансите, на превоза и други И всичко това, макар че Столична община не е длъжна да раздава безвъзмездни места за паркиране и поради обстоятелството, че центърът е най-добре обслужената с публичен превоз зона на София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР