Управляващите трябва да се стреснат, че не са направили нищо

...
Управляващите трябва да се стреснат, че не са направили нищо
Коментари Харесай

Бивш член на ЦИК нахока властта за Изборния кодекс

Управляващите би трябвало да се изплашен, че не са създали нищо при следващото фризиране на Изборния кодекс през октомври и не са създали нищо, което да облекчи работата на ЦИК и с което да се минимизират рисковите, свързани с изборите. това съобщи пред БНР социологът Цветозар Томов, който е и някогашен член на Централната изборна комисия.

„ Все още има време това Народно заседание да се отнесе съществено към въпроса и да извади Изборния кодекс още един път на масата. Радикалното решение в тази обстановка е добре известно - отдалечено гласоподаване, само че за неговото образуване няма време до март. Но гласуването по пощата като технология е отработена. Имаме опита на други страни, от който можем да се поучим, можем да го въведем за рисковите групи - дейните случаи, карантинираните ", изясни Томов.

Според него потоците от гласоподаватели не би трябвало да се смесват. Може да се вкара часови период, да се основат профилирани секции. Подвижните изборни секции не са вид. Може да се намерения за основаване на секции на открити пространства, изясни специалистът.

„ Друг огромен проблем е дали ще се намерят задоволително искащи за членове на секционните изборни комисии “, сложи въпроса Цветозар Томов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР