Управляващите подготвят сериозни законодателни промени, които да противодействат на войната

...
Управляващите подготвят сериозни законодателни промени, които да противодействат на войната
Коментари Харесай

Шофьорите треперят! Депутат поиска най-строгата мярка

Управляващите приготвят съществени законодателни промени, които да противодействат на войната по родните пътища. Това стана ясно от думите на депутата от „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” Настимир Ананиев в изявление за Нова телевизия.

Една от измененията в нормативната уредба планува водачите, които отхвърлят тест за дрога и алкохол, да бъдат съдени.
-->
„ Срещнах се с министър Стоянов. В момента ревизираме какви проби се употребяват в Европа, с цел да вземем образец от тях. В Холандия, да вземем за пример, където марихуаната е легализирана, се употребяват акуратни проби. Когато приказваме за пътна сигурност, се сблъскваме с доста корупционни модели. Всъщност в България корупцията убива на пътя. Спомняте си случая с Георги Семерджиев, който опустоши две дами в центъра на София. Той е рецидивист с голям брой произшествия. Трябва да има законодателство и правила ”, акцентира Ананиев.

Ананиев изясни, че се мисли и по опцията първата година младите водачи да нямат право да карат мощни коли, както и да се кара с по-малко точки.

„ 13% от всички ПТП-та се вършат от млади водачи, само че те скачат фрапантно в нощните часове. Много от автошколите не образоват на мрачно. Взимате брошура, излизате с другари и какво става – злополука “, сподели той.

Затова се мисли и за възбрана за шофиране на младите водачи сред 22.00 и 06.00 ч. „ Изключение може да се направи, в случай че има компаньон – човек със стаж зад кормилото “, изясни той.

Попитан за какво разпоредбите на пътя не се съблюдават, Ананиев сподели, че всичко е обвързвано с манталитета. „ Ние сме нападателни на пътя. Дупките и неприятната инфраструктура също изнервя водачите “, сподели той. По думите му всеки избавен живот е една победа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР