Управляващите от Продължаваме промяната получиха сериозни упреци, че са приели

...
Управляващите от Продължаваме промяната получиха сериозни упреци, че са приели
Коментари Харесай

Пари от Евросъюза срещу зелена светлина за Македония. Има ли сделка?

Управляващите от " Продължаваме промяната " получиха съществени упреци, че са приели Европейската комисия да утвърди Плана за възобновяване и резистентност на България против заричане, като да вземем за пример да падне българското несъгласие за договарянията за участие на Северна Македония в Европейския съюз. Има ли такава договорка?

Знаете, че имаме доста съответни задължения, които ние желаеме от македонската страна и не е правилно те да бъдат обвързвани с други тематики, разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Йордан Терзийски.

" Имаме ясни условия, при които Северна Македония би трябвало да бъде позволена до договаряния с Европейски Съюз и продължаваме да отстояваме тези наши правила. Въпросът е за какво тъкмо в този момент поражда тематиката за Македония и дали не са опити да се отклони фокусът. В момента имаме напълно други цели и провокации, които решаваме на ежедневна база и да повдигаме тематиката за Македония, един тип, може да се изтълкува като тип популизъм. Не е добре да обвързваме тематиките ", сподели Терзийски.

Плана за възобновяване и резистентност успяхме да ревизираме и надградим единствено за 4 месеца. Това е огромна опция за нашата страна да доближи едно напълно друго равнище - в опазването на здравето, образованието, енергийната успеваемост, сподели депутатът във връзка идното през днешния ден показване на оценката на Европейската комисия за българския проект.

Критики постоянно ще има, само че няма какво да се каже, че Европейска комисия ни поздрави персонално и ръководителят й Урсула фон дер Лайен е в България, с цел да показа оценката за него, акцентира Терзийски.

Той разяснява и въпроса за какво 10% от средствата в Плана са предопределени за цех за акумулатори. Изключително значимо е ние да имаме тази опция от акумулатори, които да балансират системата, тъй че това е една вярна стъпка в посока зелена договорка и енергиен неутралитет, съобщи той. Осъзнаваме какъв брой е значим този батериен комплекс, това ще излиза наяве занапред в бъдеще. Абсолютно няма лобизъм - всяка една процедура ще бъде извършена извънредно транспарантно, безапелационен е Терзийски.

Депутатът от " Продължаваме промяната " разяснява и разликите във връзка избора на шеф на Българска народна банка. Най-добре е за обединението да има единодушие и общ език, изясни той.

" Г-н Гюров е извънреден експерт, човек с безупречна биография. Единственото, което съумяха да изфабрикуват против него, е някакъв подправен проблем с неговата тапия, което е неуместно - той е лекар от Виенския университет. Г-н Каримански също е експерт, аз не оборвам неговите качества. Тук въпросът е обединението да излезе с обща кандидатура. Ние би трябвало да намерим модела да предлагаме най-правилните претенденти, а не да има някаква персонална битка за постове и това да рефлектира върху съдружните връзки ", уточни Терзийски и добави, че не разискват алтернатива " Продължаваме промяната " да отдръпна кандидатурата на Андрей Гюров. Не се разисква и вид за издигане на трета обща кандидатура.

В обединението всекидневно се вземат решение десетки проблеми - и в Народното събрание, и в изпълнителната власт. Смисълът на обединението е да има плурализъм - разнообразни отзиви да се поставят на масата, да има градивен разговор и да се стига до решения, които работят, изясни Терзийски.

Относно предлагането на " Демократична България " за оповестяване на съветския дипломат за личност нон грата, Терзийски уточни, че на този стадий няма решение по проблема и към този момент дипломатът остава у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР