Управляващите не успяха да се справят с проблема с дървата,

...
Управляващите не успяха да се справят с проблема с дървата,
Коментари Харесай

ДПС разкри изборни измами с дървата за огрев. Решението

Управляващите не съумяха да се оправят с казуса с дървата, а това се дължи на неправилни решения и назначение на несъответствуващи хора на значими позиции. Констатацията направи общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов на предизборна среща в Айтос.

Според него от може би 20 години редица държавни управления, редица политици употребяват казуса за дървата за огрев за политически цели, за почистване на политически сметки.

-->

„ Предизборно - в случай че гласуваш за нас, ще има дърва, в случай че не гласуваш за нас, няма да има дърва. В последния парламент един вицепремиер излезе на трибуната и сподели: „ Край с бизнеса на частните предприятия, които раздаваха дървата. Държавните лесничейства ще раздават дърва по 45 лв. “, напомни Адемов.

Според него властта не се интересува от този проблем по редица аргументи. „ Ако до момента използваха дървата като политически инструментариум за въздействие върху гласоподавателя, в този момент то се случва от несръчност. Държавните лесничейства трябваше да свършат тази работа, само че те нямат нужния инструментариум, нямат дори лични резачки, нямат камиони. Как може да делегираш права на активност на структури, които не са готови за тази цел “, възмути се Хасан Адемов.

„ Движението за права и свободи през годините e решавало този въпрос с разнообразни принадлежности. Ако ние сме в ръководството в никакъв случай няма да има проблем с дървата “, безапелационен бе Адемов.

Позволихме си като общество 12 години да гледаме по какъв начин се разрушават страна, държавност и народна власт. Решихме, че демокрацията е даденост и няма потребност да се отстоява. Но след 2009 година се оказа, че не е по този начин, съобщи на същата предизборна среща в Айтос ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

В основата на демокрацията стоят правата и свободите от една страна и разпоредбите и законността от друга. Но за последните 12 години с ненавист и реваншизъм се сътвори средата да дойдат отнякъде едни инцидентни минувачи, хитреци, които с нарушаване на Конституцията и законите се намърдаха във властта, напомни Карадайъ.



Резултатът през днешния ден какъв е? 12 години политическа рецесия, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

Днес има каскада от рецесии. Как ще ги преодолеем? С разделяне, с ненавист, с опълчване - не, няма да стане по този метод. С нарушение на разпоредбите, с нарушение на законите - не. С потъпкването на правата и свободите - не. Ще стане по различен метод. Ще стане с Движение за права и свободи. Ще стане с политиката на заедността, която е в основата на правенето на политика от Движението за права и свободи, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

За да преодолеем рецесиите, първо би трябвало да решим казуса с политическата рецесия. Затова споделям, че ключът е в Движение за права и свободи. Само Движение за права и свободи може да сътвори това поле на единодушие, което е належащо, с цел да има разговор, заключи Карадайъ.

Изборите завършват и в основата на единодушието ще бъде Движението за права и свободи, тъй като мощно ще гласуваме с номер 1, заключи Мустафа Карадайъ.

Когато Движение за права и свободи е във властта оказва помощ на всички български жители, без да ги дели, акцентира и лидерът на бургаската листа Севим Али.

Ние ви уверяваме, че както до момента, ще работим неуморно, с цел да могат дребните обитаеми места да се развиват и младежите да остават в тях, сподели Али. Той напомни по какъв начин ръководителят на Движение за права и свободи изиска още преди 2 години с декларация в Народното събрание съставянето на кабинет от специалистите по оперативни стратегии, с цел да може България да се възползва от евросредствата в третия програмен интервал. Но това не се случи и през днешния ден стратегиите съдбовно закъсняват.

Ето по тази причина България има потребност от Движение за права и свободи - тъй като в предните два програмни интервала точно специалистите на Движение за права и свободи приготвиха оперативните стратегии. България има потребност от единно, мощно, сплотено Движение за права и свободи. Движение за права и свободи, което да изведе страната ни от всички рецесии, безапелационен бе Севим Али.

Движение за права и свободи би трябвало да е в ръководството на страната, с цел да подготви оперативните стратегии, да приложи ограничения и да изведе България от рецесията. След като Движение за права и свободи може да задава посоката на Европа, значи може да развива и България. Аз имам вяра, че Движение за права и свободи ще получи мощна поддръжка, с цел да имаме мощна и постоянна България, съобщи и евродепутатът от ДПС/ ”Обнови Европа ” Атидже Вели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР