Управляващата партия на премиера Зоран Заев СДСМ и нейният коалиционен

...
Управляващата партия на премиера Зоран Заев СДСМ и нейният коалиционен
Коментари Харесай

Македонските СДСМ и ДСИ с общ кандидат за президент

Управляващата партия на премиера Зоран Заев СДСМ и нейният съдружен сътрудник от албанския блок - Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети реализираха единодушие за издиганвето на обща кандидатура за идните президентски избори в Македония. Това стана ясно след среща сред двамата в Скопие. Ахмети заяви, че името на претендента ще стане известно до края на тази седмица, съобщи БГНЕС.

" Говорихме за съответни имена. През идващите дни ще решим за един от тях. Ще има срещи и с други политически партии и по този начин ще приключим тази самодейност. Решението ще бъде взето в петък ", сподели още Али Ахмети. Той отхвърли да заяви дали кандидатурите на Никола Димитров, министър на външните работи, и тази на Оливер Спасовски, вътрешен министър, са допустими за него.

Али Ахмети за първи път през днешния ден проговори публично и на македонски. Лидерът на ДСИ постоянно до моментта е приказвал единствено на албански.
На 21 април ще се организира първият тур от постоянните президентски избори в Македония. Ако, на първия тур, нито един от претендентите не завоюва поддръжката на над 50 на 100 от гласоподавателите, тогава ще има втори кръг - 5 май. Сегашният държавен глава Георге Иванов няма право да взе участие в конкуренцията, тъй като е втори мандат президент. Неговият мандат изтича на 12 май. Новият държавен глава на процедура ще бъде и първият на Република Северна Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР