Управляващата коалиция ще бъде силно разтърсена заради спирането на газа

...
Управляващата коалиция ще бъде силно разтърсена заради спирането на газа
Коментари Харесай

БСП категорични за оръжията, виждат нова заплаха за управлението

Управляващата коалиция ще бъде мощно разтърсена поради прекъсването на газа и това може да събори държавното управление, изненадващо и сбито призна в изявление за Нова телевизия общественият министър Георги Гьоков, който е представител на Българска социалистическа партия във властта.

Що се отнася до изпращането на оръжие за Украйна, Гьоков изясни за какво това е доста комплициран въпрос. " От който и аспект да го преглеждаме, ще има разнообразни отзиви. За Българска социалистическа партия директният експорт на оръжия е табу ", безапелационен бе министърът социалист.

" Никога не съм бил последовател на Путин. Той не е изразител на някакви социалистически хрумвания и идеали, и управлява доста огромна и сериозна страна ", сподели Гьоков във връзка обвиняванията, че Българска социалистическа партия води проруска политика и че поддържа Владимир Путин.

" Аз не знам дали Путин е агресор, зависи какво влагаме в това ", отговори министърът на въпрос какъв въпреки всичко е съветският президент - агресор, деспот или човек, който пази границата на страната си от евентуални набези. Гьоков счита, че `с оглед на обстановката можем да го оценяваме всячески, в това число и като деспот. Путин ``напада, само че никой не ни споделя каква е повода за това``, посочи министърът. 

Гьоков не се ангажира да даде точна оценка за дейностите на съветския президент, които бяха наказани от съвсем целия свят. ``Историята ще даде оценки на това какъв е Путин сега. Но аз и Българска социалистическа партия сме осъдили изрично войната. Няма по какъв начин естествена партия и естествен човек да приветства това ", заявява той.

В неговия сектор Гьоков уточни, че в границите на държавното управление няма единодушие по концепциите на Българска социалистическа партия за въвеждане на необлагаем най-малко върху приходите, както и за таван на цените на избрани артикули.

Той увери, че се работи по автоматизирано установяване на минималната работна заплата на 770 лева, само че не е сигурен дали ще се случи. “Към момента финансовото министерство не е склонно да преглежда нова минимална заплата ”, разясни министърът.

Той разяснява и дългите опашки пред пощенските станции за великденските добавки. “Голяма част от пенсионерите получават пенсиите си по банков път. Ако желая да употребявам тайни теории, мога да кажа, че руснаците са хакнали нашите пощи ”, сподели Георги Гьоков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР