Управляващата коалиция е спокойна и предсрочни парламентарни избори няма да

...
Управляващата коалиция е спокойна и предсрочни парламентарни избори няма да
Коментари Харесай

Борисов и Патриотите: БСП да са спокойни, коалицията е стабилна

Управляващата коалиция е спокойна и предварителни парламентарни избори няма да има. Това са резултатите от изключителна среща сред премиера Бойко Борисов, ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачите на трите партии в Обединени патриоти - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. След края на помирителните диалози участниците дадоха общ брифинг от трибуната в постройката на Министерски съвет.

"Мога да успокоя сътрудниците от опозицията, че обединението е задоволително постоянна и осъзната. Не поради властта, постовете и мястото в Народното събрание, а поради това, че всичко останало би означавало огромен безпорядък. Параметрите, по които страната работи сега - финансови и стопански, Брутният вътрешен продукт, са най-хубавите за всички времена на тази страна. Безработицата е рекордно ниска, вложенията са в промишлеността. Всички стратегии и еврофондове работят. Имахме извънредно сполучливо европредседателство. От срещата 16+1 произлязоха много европейски начинания. Междуличностните връзки нямат значение. Благодаря на сътрудниците, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сбъркали или не сме били задоволително проведени, с цел да поддържаме естествения разговор сред съдружните сътрудници, и в огромната и в по-малката коалиция. Те в този момент са изгладени ", сподели Борисов на брифинга.

Сидеров особено благодари на Борисов, който по думите му сполучливо е влезнал в ролята на координатор и е балансирал позициите. Той разяснява във връзка със законодателната активност, че разликите би трябвало да бъдат разрешавани с консенсус, а тезите и тематиките да бъдат изчиствани, тъй че да не пораждат по-късно напрежение. Лидерът на "Атака " съобщи, че настояванията му, сложени в последните дни, са намерили своя отзив и законовите текстове, по които има забележки ще бъдат изчистени.

Красимир Каракачанов успокои сътрудниците си депутати от Българска социалистическа партия по отношение на терзанието им, че в случай че падне държавното управление, ще би трябвало да работят през август като им пожела "Приятна отмора!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР