Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация /СБПЛР/

...
Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация /СБПЛР/
Коментари Харесай

Управителят на обявената за продан от НАП болница в Перник подаде оставка

Управителят на Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация /СБПЛР/ в Перник, оповестена за обмен от Национална агенция за приходите - доктор Венцислав Чунов е подал оставка, оповестиха от общинския съвет. Чунов е показал персонални претекстове за отдръпването си.

От общинския съвет обявиха, че не са удовлетворени от метода на ръководство на доктор Чунов поради насъбрания дълг към Национална агенция за приходите и неприятния финансов резултат като цяло на здравното заведение.

Според доктор Чунов обаче заетостта на леглата се е нараснала от 29 на 39 % за една година, а постъпленията на болничното заведение са нарастнали от 176 000 лева на 247 000 лева

Оставката ще бъде разисквана на съвещание на общинския съвет в края на месеца.

Заради дълг малко под 500 000 лева Национална агенция за приходите разгласи в края на ноември предходната година търг за продажба на болничното заведение. Търгът бе плануван за 18 декември при първична цена 4 934 762 лв. и след това анулиран, след интервенция на здравния министър. На свое съвещание преди месец общинският съвет реши да бъде направен възстановителен проект за погасяване на отговорностите на СБПЛР. Разплащанията ще се правят само с приходи от Здравната каса, които не трябва да надвишават 15 000 лева месечно. Национална агенция за приходите обаче упорства за бързо погашение на отговорностите, като първият транш, възлизащ на почти 80 000 лева, би трябвало да бъде импортиран до 20 януари.

На 21 януари престои среща в Национална агенция за приходите, на която се надяваме да реализираме договореност за разсрочване на отговорностите, съобщи ръководителят на общинския съвет Иво Савов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР