Управителят на фирмата изпълнител Корект фактор на проекта за ремонта

...
Управителят на фирмата изпълнител Корект фактор на проекта за ремонта
Коментари Харесай

Скандали между родители и директорка на градина в Кючука заради проточил се ремонт

Управителят на компанията реализатор " Корект фактор " на плана за ремонта на ДГ „ Осми март ” в Кючука даде обещание, че строителните действия в образователното заведение ще приключат на 20 ноември. Това стана ясно по време на срещата, която се организира през днешния ден в двора на СУ „ Братя Миладинови ” във връзка скандалните разкрития на родителите за развъждането на децата.
Прочетете още

На срещата участваха инж. Петкова – Началник Отдел „ Строителство и вложения ” към Община Пловдив, Илия Герджиков – реализатор на плана и директорката на ДГ „ Осми март ” Ели Грозева.

Инж. Петкова съобщи, че договорът е със период до 31 ноември 2023 година Фирмата - реализатор е дала предложение и с него е спечелила плана.

На въпроса на родителите за какво ремонтните действия са почнали месец и половина по-късно, тя съобщи: „ Защото бюджетът на Община Пловдив не беше признат до края на август месец. Държавният бюджет влезе в действие края на месец юли. ”

„ Работя в Община Пловдив от 10 години. За пръв път имаме контракт, който не е с европейско финансиране, да работим за детски учебни заведения. За пръв път имаме такава опция. Идва нов кмет, не се знае какво ще стане ", добави още тя.

Физкултурният салон към СУ „ Братя Миладинови ”, където желаят да реалокират децата за трети път в границите на няколко месеца, е разграничен на две елементи – едната е с леглата, а другата е предопределена за игри и хранене, сподели тя.

Родителите обаче отхвърлят децата им да бъдат преместени за следващ път, а упорстват друга група да отиде на тяхното място, а те да се върнат в пристройката на " Даме Груев ".

„ Да реалокират друга група. Нашите деца с какво са по-различни? ”, изрично попита родител.

Реплики като „ Некадърници сте ”, „ Не сте се справили добре ”, " Много жестоко отношение " се чуха в диалога сред родителите и представителите.

Строителят подсигурява, че до 20 ноември ремонтът ще завърши и увери, че дейностите няма да спрат, ако общината спре да му заплаща. “За всеки ремонт има дискомфорт. Създаваме едно напрежение, което е ненужно ”.

Обвиненията на родителите обаче са основно към директорката на детската градина, която съгласно тях ги залива с неистини и празни обещания. Тя е декларирала, че се чака дейностите по възобновяване на детската градина да приключат до 18 ноември, строителят декларира, че ще завърши на 20 ноември, а крайната дата по догор е  31 ноември. 

На въпроса по кое време децата ще могат да се настанят в новото място, госпожа Грозева сподели, че това не зависи от нея. Трябва да се получи заповед от кмета на Община Пловдив.

Хигиената и храненето на децата също бяха водеща тематика в диалога. Директорката е декларирала пред родители, че храната на децата не закъснява, а хигиената е на равнище. Очаквало се представител от РЗИ, който да наблюдава за спазването й, само че подобен е нямало. Относно храната - тя дойде пред очите на родителите 30 минути по-късно от регламентирания час.

Представител от отдел „ Образование ” също нямаше. Проведе се телефонен диалог с  Донка Щилянова, шеф на отдела, която сподели: „ Ще беседваме и ще преместим децата. Справедливо е настояването ви, групата, която не е местена, да бъде преместена. "

Родителите заплашиха с митинг, в случай че настояванията им не бъдат почетени. Те заплашиха също, че ще желаят и оставката на госпожа Грозева, директорката на ДГ " Осми март ".



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР