Русия страда от вътрешно разделение и раздори, прикрити под илюзорно

...
Русия страда от вътрешно разделение и раздори, прикрити под илюзорно
Коментари Харесай

Христо Грозев: Русия страда от вътрешно разделение и се опитва да сее хаос и на Запад

Русия страда от вътрешно разделяне и раздори, прикрити под илюзорно единение. Всъщност милиони в Русия са вътрешно разселени дисиденти, те са едно безшумно малцинство. Има и едно доста комплицирано болшинство, което не може да разбере аргументите за тази война.
Прочетете още
Това проучва журналистът от “Белингкат ” Христо Грозев пред представителите на Политическия комитет на НАТО в София.

Русия прави тези дейности по дезинформация, тъй като е изгубила своите позиции по показване на обстановката. Руснаците се пробват да прикрият своя неуспех с нови червени линии и разтрошаване на такива остарели, продължи той. Грозев изясни, че за дезинформацията Кремъл разчита на проксита, сътрудници за въздействие, открил е и значително съдействие с беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Китай.

Идеята е да се сее безпорядък, комплициране и да се губи интерес, изключително в чужбина, към тези тематики (за войната - б.р.). Такава тактика е рискова. Такива фунии на дезинформация основават една неустановеност, непрекъснато излизат разнообразни тактики, които би трябвало да бъдат оборвани, излизат разкази, които са привлекателни за африкански и китайски проксита - да вземем за пример, че Съединени американски щати има метеорологично оръжие. Това е вест, основана с съветските служби. Друг образец е разпространяването на денга в Африка. И
също изказванието, че брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски е пръснала повече от половин милион $ за облекла на Пето авеню, уточни Грозев.

От съветска позиция те са оповестили война на Запада, акцентира Грозев. Той цитира и няколко параграфа от документ на разследващата работа на Русия: “Редно е да действаме на територията на Запада, да използваме техните платформи против тяхната публика, подкопавайки дейностите на техните държавни управления, а в бъдеще ще ескалираме протестните дейности ".

Ако ние като групов Запад не приемем, че съществува такава война, няма по какъв начин да се оправим. Трябва да гледаме на това като на война, тъй като те гледат по този начин на него, акцентира Грозев.

Един от методите за справяне с съветската дезинформация е да се наложат наказания и на младежи, които я популяризират след заричане от Москва, че ще живеят добре, когато тя завоюва войната, уточни журналистът. Той изясни, че тук могат да спомагат и обществените мрежи, които да показват, че този човек популяризира дезинформация на страницата му, по метод сходен на този, с който в този момент се маркират истинките профили на политици и институции.

Друга концепция, която Грозев даде, е да се провиснал повече средства за проучване на изкуствен интелект в учебните заведения, с цел да може децата да се научат по какъв начин да разпознават изкуствено основаните вести. AI можел да се приложи и в битката с разпространяването на погрешна информация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР