Управителят на Белодробната болница във Велико Търново предлага въвеждане на

...
Управителят на Белодробната болница във Велико Търново предлага въвеждане на
Коментари Харесай

Шеф на болница във Велико Търново предлага да се въведе пълен локдаун

Управителят на Белодробната болница във Велико Търново предлага въвеждане на цялостен локдаун като мярка за понижаване на заболеваемостта от Covid-19. В лечебното заведение няма свободно нито едно легло. Сериозна е рецесията за медицински сестри.

В Белодробната болница „ Д-р Трейман “ във Велико Търново се лекуват 53-ма пациенти. От тях 20 са в Covid бранша, останалите са с дейна туберкулоза и с обострени неспецифични белодробни болести.

„ Капацитетът на болничното заведение е напълнен, не доближават и медицински сестри “, уточни болничният шеф доктор Стела Денчева, обяснявайки за какво няма опция за откриване на спомагателни легла-

„ Практически поради липса на личен състав поради обстоятелството, че и неспецифичният бранш, и фтизиатричният са цялостни, към сегашния миг нямаме опция “.   

Д-р Денчева упорства за въвеждане на цялостен локдаун

„ Аз считам, че локдаунът ще понижи за малко заболеваемостта, което в един миг ще помогне на всички ни да си поемем глътка въздух. Най-вече приказвам за хората, които се занимават с лекуването на пациентите. На фона на тази голяма заболеваемост сме претъпкани “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР