Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ (УС на ДФЗ) утвърди

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ (УС на ДФЗ) утвърди
Коментари Харесай

Отпускат се 1,8 млн. лева за участия в изложения

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ (УС на ДФЗ) утвърди финансов запас от 1 800 000 лв. по схемата на държавна помощ „ Помощ за присъединяване в изложби “.

Схемата „ Помощ за присъединяване в изложби ” е с удължено деяние до 30.06.2023 година, според наредбите на член 51, т.4 на Регламент 702/2014 от 25 юни 2014 година

Нотифицираният оптимален бюджет по схемата на държавна помощ за интервала 2017–2022 година е 30 400 000 лева За интервала на подкрепяне в това направление до този миг са усвоени 8 084 226 лева за присъединяване в национални изложби и интернационалните изяви.

Помощта е ориентирана към аграрни стопани, заети с първично произвеждане на земеделска продукция в бранш „ Растениевъдство “ и „ Животновъдство “ и на предприятия, извършващи активност в преработката на аграрни артикули.

Подпомагат се дребни и междинни предприятия (земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските производители) посредством развъдни организации или други организации, чрез даване на субсидирани услуги.

Допустими за подкрепяне са следните разноски:

· Такси за участие;

· Разходи за път и разноски за транспортиране;

· Разходи за изявления и уеб страници за оповестяване на събитията;

· Наем на изложбени пространства и щандове и разноските за тяхното монтиране и разглобяване.

Целта на подпомагането е поощряване на българско произвеждане на аграрни и модифицирани артикули и разпространение на висококачествена обичайната българска продукция на националния и интернационалния пазар.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР