Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България

...
Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България
Коментари Харесай

НСОРБ съзря опит за политическа чистка в ареста на кмета на Генерал Тошево

Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) излезе с декларация във връзка с  Валентин Димитров.

Организацията показва безпокойствие и опасения от показната акция на Европейската прокуратура. Според НСОРБ задържането на Димитров в навечерието на локалните избори е ослепителен симптом за опит за политическа чистка и разпра с съперниците.

Съгласно Европейската харта за локалното самоуправление, по която България е страна, органите на локалното самоуправление са една от основните основи на всяко демократично устройство и административният надзор над тях би трябвало да се упражнява при съблюдаване на съотношението сред обсега на намесата на контролиращия орган и смисъла на ползите, които той се стреми да отбрани, показва НСОРБ в своята декларация.

Организацията на Общините акцентира, че Валентин Димитров постоянно безапелационно и отговорно е спазвал правилата и е отстоявал ползите на локалното самоуправление , защитавайки аргументирани позиции.

Управителният съвет на НСОРБ показва, че ще сезира Конгреса на локалните и районни управляващи към Съвета на Европа при възможни нарушавания на член 11 от Европейската харта за локалното самоуправление по отношение на правото на отбрана на локалното самоуправление.
 Пуснаха кмета на Генерал Тошево от ареста против 10 хиляди лева Обновена
Пуснаха кмета на Генерал Тошево от ареста против 10 хиляди лева

Повдигнато му е и обвинение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР