Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите Патриарх

...
Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите Патриарх
Коментари Харесай

Иван Таков иска да спре ремонта и реорганизацията на движението на бул. Патриарх Евтимий

Ще създадем нужното, с цел да спрем безобразията по булевардите " Патриарх Евтимий ", " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ", само че цената ще я платим всички жители. Това разяснява общинският консултант от локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България " Иван Таков, ръководител на Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност, в Столичния общински съвет (СОС).

Това той съобщи, откакто заместник-кмета по превоза Илиян Павлов и общинските съветници на " Спаси София " отхвърлиха да се съобразят с апела на общинските съветници от МК " Българска социалистическа партия за България ", ГЕРБ, Има Такъв Народ, " Синя София ", Вътрешна македонска революционна организация и петимата самостоятелни да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на придвижването по булевардите " Патриарх Евтимий ", " Витоша " и ул. " Фритьоф Нансен ".

Таков подлага на критика Павлов, че ремонтът и реорганизацията стават по време на празниците и че това ще коства скъпо на софиянци. Председателят на непрекъснатата комисия пита и кмета на София Васил Терзиев за какво е въздържан по този въпрос. " Оставам с усещането, че и той поддържа тази безумна метаморфоза на придвижването в центъра на София ", прибавя общинският консултант от Българска социалистическа партия.
 ГЕРБ желаят оставка на зам.-кметове на София и шефа на Оперативна програма
ГЕРБ желаят оставка на зам.-кметове на София и шефа на Оперативна програма " Гробищни паркове "

Георги Георгиев: Политическа партия трансфораха Столична община в банкомат, който да зарежда партийната им номенклатура

Иван Таков напомня, че на последното съвещание на комисията на 22 април, на което са участвали и жители - представители на живеещите в региона и на колоездачите, които поддържат реорганизацията - зам.-кметът по превоза е излъгал всички, откакто декларирал, че няма да има метаморфоза на придвижването, а единствено ремонт на пътната настилка.

" На комисията положихме старания да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с присъединяване и на представители на Дирекция " Транспорт ", на която да приказваме умерено и да се разберем, беше признато и от представителите на живеещите в региона, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си приказват още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни даде и плановете за реорганизацията на придвижването. Нищо от това не се случи. Получихме единствено една голяма неистина. Няколко дни по-късно станахме очевидци на осъществяването на безобразната метаморфоза на придвижването, което провокира нови митинги на жителите, живеещи в региона, и насмешки с осъществяването й. Това е неприемлива подигравка с хората в София ", заключи Иван Таков.

От своя страна   гражданската самодейност " Синя София " излязоха с позиция, като обявиха, че планът за метаморфоза на придвижването на бул. Витоша е изпълнен напълно спазвайки законовите и подзаконови нормативни актове.

Според специалисти в региона на пътната сигурност, новата организация на придвижване усъвършенства видимостта и при двете маневри - за влизане в паркомястото и за излизане от него. По този метод се понижава рискът от произшествия, споделя в позицията си " Синя София ".

Гражданката самодейност обръща внимание, че маркирането на паркоместата по този метод е залегнало в Наредбата след смяна през 2015 година и 2016 година по времето, к огато министър на районното развиване е Лиляна Павлова от държавното управление на Бойко Борисов. Също по този начин акцентира, че в София към този момент има изпълнени планове, спазвайки гореописаните условия - буферният паркинг на метростанция " Мизия " е един от тях.

" Синя София " означи, че улици с сходна организация на паркирането има в редица други български градове като образци могат да бъдат дадени със Сливен и Русе.
 Има ли чистка измежду служителите на София?
Има ли чистка измежду служителите на София?

ГЕРБ и зам.-кметът по финанси Иван Василев в спор какъв брой чиновници са освободени и какъв брой е коствало това на софиянци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР