Упражненията от серията Петимата тибетци са така изчислени, че да

...
Упражненията от серията Петимата тибетци са така изчислени, че да
Коментари Харесай

Упражненията Петимата тибетци ще ви възродят

Упражненията от серията " Петимата тибетци " са по този начин изчислени, че да обзет 19-те енергийни центрове или както ги назовават тибетците „ вихри”, намиращи се в човешкото тяло. Повечето от тях са ситуирани върху 12-те съществени стави на крайниците.

Цялостната подготовка, наречена още „ Миг на възраждането”, оказва помощ за възобновяване силата и скоростта на въпросните енергийни вихри, написа zdrave.to.

Този комплекс от извършения е кадърен също по този начин да тонизира и укрепи главните групи мускули, както и да способства за по-бързото възобновяване и нахлуване в доста добра физическа форма.

В идеалния вид всяко едно от петте извършения би трябвало да се повтаря по 21 пъти. Този брой е определен неслучайно. Именно толкоз пъти повторението на всяко упражнение разрешава да се реализира мечтаният резултат от целия комплекс извършения.

На първо време надали ще съумеете да повтаряте по 21 пъти всяко упражнение, само че това е обикновено. Започнете тренировката „ Миг на възраждане” („ Петимата тибетци”) с 3 до 5 повторения, като последователно увеличавате техния брой.

Процесът на доближаване към крайния резултат е добър самичък по себе си. Той даже доставя наслаждение на индивида, занимаващ се по системата „ Петимата тибетци”. И по този начин:

Упражнение №1

Застанете прав, с разтворени крайници съвсем на ширината на раменете. Стегнете корема и слабините, и разперете ръце встрани на равнището на раменете. Загледайте се в някаква точка пред себе си. Бавно започнете да се въртите към личната си ос до тогава, до момента в който не почувствате по какъв начин леко ви се замайва главата.

Въртете се строго по посока на часовниковата стрелка. За да предотвратите самозабравяне и прилошаване, първоначално изпълнявайте това упражнение 3 до 5 пъти. След привършване на упражнението – почивка-вдишване-издишване.

Ако ви се завие свят или се уморите при осъществяване на тези завъртания, а вие изпитате предпочитание да приседнете или полегнете на дивана, направете го. Не игнорирайте това предпочитание на вашето тяло.

След няколкоседмични тренировки по системата на тибетските лами вие към този момент задоволително ще се упражнявали своя вестибуларен уред, с цел да не изпитвате мощно самозабравяне. Без да допускате дълготрайно спиране, е належащо незабавно да преминете към осъществяването на второто упражнение.

Упражнение № 2

Необходимо е да легнете по тил на пода с изпънати крайници и ръце, сложени до тялото. Дланите положете на пода, а брадичката да е на равнището на гърдите. След това повдигнете краката си нагоре отново изправени, да застанат в състояние перпендикулярно на пода.

Следете за това тазът да е компактно долепен и даже притиснат към пода. Упражнението постоянно стартира с издишване. В самото начало издишайте, а когато повдигнете краката и главата си нагоре, издишайте надълбоко с цялостни гърди. Отпуснете крайници и отново издишайте.

Старайте се да не излизате от темп, дишайте в едно и също движение. Ако не успявате да извършите упражнението с изпънати крайници, тогава го направете със сгънати в коленете крайници. Постепенно ще се научите и ще свикнете да го изпълнявате вярно.

След няколко седмици тренировки към този момент ще умеете да изпъвате изправените крайници все по-далече към главата. Важното е да не ги сгъвате. Накрая постепенно се връщате в изходно състояние. След привършване на упражнението се изправете и застанете с крайници, разтворени на ширината на раменете.

Почивка-вдишване-издишване – 2 пъти.

Упражнение № 3

Необходимо е да застанете на колене, като леко ги раздалечите, само че по този начин, че бедрата да са ситуирани перпендикулярно. Положете длани от двете страни под ханша. Наклонете глава напред и притиснете брадичка към гърдите.

Постепенно започнете да отмятате глава обратно, прегъвайки се в гърба. За да можете да разгънете гръдния панер и да прегънете гръбнака, си помогнете, като опирате ръце в бедрата си. В самото начало на това трето упражнение е належащо да издишате надълбоко, а когато се извивате, когато отмятате глава и тяло обратно, последователно издишайте.

След това се върнете постепенно в изходно състояние, като отново издишвате. Приключвайки упражнението, застанете с крайници, разтворени на ширината на раменете. Почивка-вдишване-издишване – 3 пъти.

Упражнение № 4

Това упражнение евентуално ще ви се стори доста комплицирано, само че това е единствено на пръв взор. Дори възрастни заболели хора са усвоявали това упражнение, укрепвайки своето тяло и своя дух. Седнете на чердже на пода и изпънете пред себе си крайници.

Стъпалата освен това състояние би трябвало да са ситуирани на ширината на раменете, т.е., леко разкрачени крайници. Изправете гърба и докоснете с брадичка гърдите. Опирайки се с длани на пода, пръстите би трябвало „ да гледат” напред. Отметнете глава колкото може по-назад.

Повдигнете тялото си нагоре по този начин, че да одобри хоризонтално състояние. В такова състояние долната част на краката и ръцете ви би трябвало по този начин да са ситуирани перпендикулярно на пода, все едно са краката на подложен на земята стол. Задръжте се в това състояние за няколко секунди и се върнете в изходно състояние.

Като приключите упражнението, си починете малко, след което застанете прав с крайници, разтворени на ширината на раменете. Почивка-вдишване-издишване – 3 пъти.

Упражнение № 5

Последното упражнение от комплекса „ 5-те тибетци” разрешава да укрепите получения до момента резултат и да повишите своя енергиен капацитет с още една стъпка. Легнете на пода по стомах, с лице надолу. Дланите да са под раменете, пръстите „ да гледат напред”, стъпалата – на пръсти.

След това повдигнете тялото нагоре и протегнете глава към тавана, като ръцете останат опрени на пода – това е изходното състояние. След това отметнете глава обратно, издишайте, огънете гръбнака, опирайки се на пръстите на краката и на дланите.

След това вдишайте, като „ окръглете” гърба и повдигнете таза оптимално нагоре. При това състояние главата би трябвало да увисне оптимално надолу. Опитайте тялото да припомня изострен ъгъл, чийто връх е ориентиран нагоре. Брадичката да е притисната към гърдите, главата да е оптимално ориентирана напред, като че ли прониква някъде напред.

Прегъвате се в гърба и още веднъж протягате глава нагоре. Издишвате. Ръцете и тялото би трябвало да са в една повърхност, като то не трябва да допира пода. Приключвайки упражнението, си починете. Застанете прав с крайници, разтворени на ширината на раменете. Почивка–вдишване-издишване - 3 пъти.

Вижте всички извършения тук:



Съвет

След привършване на комплекса от тези 5 тибетски извършения, се предлага едно упражнение за ободряване на тялото. Легнете по тил с ръце почти на 30-40 см от него. Дланите ориентирани нагоре, краката изпънати, само че отпуснати.

А цялото ви внимание да е ориентирано към слънчевия сплит. Спокойно вдишайте, след което направете дълго гладко издишване. Издишването би трябвало да е по-продължително от вдишването. Цялото ви внимание да е ориентирано към слънчевия сплит.

Ето по този метод ще почувствате по какъв начин силата се разлива, разпределя се по цялото тяло. Следете тези приятни чувства, разслабете ръцете, краката, тялото, лицето. Почувствайте по какъв начин топлота запълва всяка ваша клетка, цялото тяло. И напълно се отпуснете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР