Упражненията на западните лидери в областта на ядрената реторика са

...
Упражненията на западните лидери в областта на ядрената реторика са
Коментари Харесай

Кремъл критикува Запада за ядрената му реторика


Упражненията на западните водачи в региона на нуклеарната изразителност са нездравословни и провокативни и Русия няма да взе участие в тях, съобщи през днешния ден пред кореспонденти представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7569
" Осъждаме обстоятелството, че западните държавни глави – на Съединени американски щати, на европейските страни - всекидневно се упражняват в нуклеарна изразителност. Смятаме това за доста нездравословна процедура, за провокация ", съобщи представителят на Кремъл. По думите му " Русия не желае да взе участие в тези извършения и не ги приема “.

До тази замяна на остри реплики се стигна, откакто на 21 септември президентът Владимир Путин предизвести Запада, че не блъфира, когато съобщи, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия от това, което съгласно него е " нуклеарен шантаж " от страна на главните западни сили, напомня Ройтерс.

Американският президент Джо Байдън, който предизвести, че светът е изправен пред най-големия риск от нуклеарен Армагедон от времето на Карибската рецесия през 1962 година, съобщи пред Си Ен Ен, че се съмнява, че Путин ще употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна.

На фона на това възходящо напрежение НАТО продължава с годишните си учения за нуклеарна подготвеност " Стедфаст нуун " през идната седмица, в които военновъздушните сили на НАТО ще отработят потреблението на американски нуклеарни бомби, основани в Европа, в маневри без бойни оръжия.

Песков съобщи, че думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който съобщи, че в случай че Путин завоюва войната, това ще бъде проваляне за Запада, демонстрират, че НАТО всъщност взе участие в спора на страната на Украйна.

Запитан за вероятността за среща Байдън-Путин, Песков уточни, че не е имало опит от никоя от страните да се разисква допустима среща, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР