Употребявайки израза съдебна реформа“ за персонални промени, не е учтиво

...
Употребявайки израза съдебна реформа“ за персонални промени, не е учтиво
Коментари Харесай

Антон Станков: Прокрадва се тезата, че главата на Гешев е сред мотивите за ново правителство

" Употребявайки израза „ правосъдна промяна “ за лични промени, не е учтиво към промяната ", сподели пред Euronews Bulgaria някогашният правосъден министър Антон Станков.

" Самият вътрешен министър сподели, че са се обърнали към Европол във връзка гърмежа против основния прокурор. Според мен е същински атентатът. Въпросът е каква е задачата - дали да изплаши основния прокурор или да го убие. Трябва да си зададем въпроса „ кой печели “? След гърмежа стартира една офанзива към личността на Иван Гешев, а не офанзива за промяна на прокуратурата ", разяснява той.

Според него, самодейността за освобождението на Иван Гешев от членовете на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет не е тяхна.

 

" Те са едни от най-верните му хора. Рано е да се вършат заключения обаче. Трябва да се видят реакции. Той сега е в Съединени американски щати. Човек не върви ей по този начин там. Прекалено са закрепени нещата върху фигурата на основния прокурор. Да, механизмът за надзор върху дейностите, само че освен на основния прокурор, само че и на ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд би трябвало да бъдат аналогични. Според мен има решения, които могат да създадат тези неща и без конституционна промяна и болшинство ", сподели още Станков.

" Заявката на кандидат-министър ръководителя за промяна на основния прокурор беше груба.  Странно беше желанието на Движение за права и свободи за промяна на основния прокурор.


Дълбокото ми разбиране е, че Борислав Сарафов няма да е новият основен прокурор. Прокрадва се тезата, че " главата " на основния прокурор е измежду претекстовете за ново държавно управление сега, само че, в случай че това е по този начин някой ще би трябвало да изясни за какво това е по този начин ", обобщи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР