Под наслов Русе заедно“ в идните дни предстоят редица събития,

...
</TD
>Под наслов Русе заедно“ в идните дни предстоят редица събития,
Коментари Харесай

Предстоят вълнуващи празненства за Великден в Русе

Под наслов " Русе дружно “ в идните дни предстоят редица събития, свързани с идните Великден и Гергьовден, на който се отбелязва и празникът на града.

Цветната стратегия стартира на 2 май, четвъртък, когато по традиция се боядисват великденските яйца. Това развлечение за най-малките ще бъде проведено от Република България " Любен Каравелов “. По-късно ще бъдат открити две изложения - на Градското фотографско сдружение и на Дружеството на художниците – Русе.

Съботният ден е отдаден на спортните занимания за дребни и огромни, като русенци ще могат да потренират с момчетата от БК " Дунав “ и ФК " Дунав “.

В неделя, 5 май, на площада пред постройката на Община Русе ще се извие обичайното Великденско хоро, проведено от ФТТ " Найден Киров “. Тогава ще станат ясни и спечелилите в томболата с извънредно доста и атрактивни награди. Вечерта на кея ще се състои така наречен River party: Огън и вода с присъединяване на DJ Groovy George, DJ Dian Solo, в края на което артистите от " Нов цирк “ ще показват огнено шоу.

Празничният 6 май ще стартира с литургия в храм " Св. Георги “. В 10:30 ч. в Кръгла зала на Община Русе ще се организира церемонията по почитане със званието " Почетен жител на Русе “, а от 11:30 ч. пред Паметника на Сръбско-българската война ще стартира формалната гала по случай Деня на храбростта и българската войска.

През целия ден входът за експозициите в Регионалния исторически музей, Екомузея и Художествената изложба ще бъде свободен, а в Библиотеката ще може да бъде открит портрет на Русе, заключен в пощенски картички. На разнообразни местоположения жителите ще могат да: усетят " Русе в кутия “; да се научат да вият Гергьовски венци; да се включат в хоротека или да се насладят на гения на децата от НУИ " Проф. Веселин Стоянов “ и ВГ " Слънце “. По ул. " Александровска “ ще могат да бъде видени анимация на кокили, акробатично шоу, пътуващите артисти от Държавен куклен спектакъл - Русе и професионално фотозаснемане от русенски фотографи. Младежкият парламент към Общински юношески дом е подготвил вълнуващо " Търсене на русенски съкровища “, а безвъзмездни туристически разходки ще бъдат извършени от професионалните гидове на Ruse Summer Tour. За феновете на рисковите спортове са планувани скокове с бънджи от Гредовия мост.

Поредицата от събития ще приключи с огромен концерт на група D2 с присъединяване на Дичо Христов и Деян Каменов-Дидо и празнична заря.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР