Употребата на химическо оръжие и убийството на цивилни по време

...
Употребата на химическо оръжие и убийството на цивилни по време
Коментари Харесай

Президентът: Убийството на цивилни и употребата на химическо оръжие е военно престъпление


Употребата на химическо оръжие и убийството на цивилни по време на спор е военно закононарушение. Това съобщи президентът от Португалия, където е на публично посещаване.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4101
„ След като към този момент сме очевидци на толкоз доста почтени цивилни жертви, апелът ни е допустимо по-скоро да се провежда без значение интернационално следствие “, добави той.

Държавният глава акцентира, че би трябвало да се знае каква е истината и кой е виновен за „ тези безчовечен действия “.

„ Ако не го създадем, тази война ще продължава. Колкото повече почтени цивилни жертви има, толкоз по-трудно ще се откри мирът ”, разяснява.

По думите му въпросът дали  НАТО би трябвало да се намеси в спора е извънредно внимателен.

„ Вече имаме ясни изказвания на генералния секретар на Алианса и на президента Джо Байдън, както и на други държавни ръководители, че намесата на НАТО в Украйна крие големия риск от Трета международна война. Голямата паника е тази война да не прерасне в нуклеарен спор. 6 000 нуклеарни глави има минимум в арсенала на Руската федерация ”, предизвести Радев.

Той разяснява и двустранните ни връзки с Португалия.

„ Ценим постигнатото в развиването на двустранните връзки с Португалия. В миг на тествания, на провокации към европейското единение е от голямо значение двете най-отдалечени географски страни да покажат, че могат да работят дружно, да препотвърдят своята обща визия и цели за един по-сигурен Европейски съюз ”, сподели президентът.

Португалският му сътрудник Марсело Ребело де Соуза благодари на Радев за третото му посещаване в страната в границите на три години. „ Това демонстрира другарството сред страните, народите и другарството сред нас, което ни сплотява ”, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР