Употребата на алкохолни напитки по време на гледане на телевизия

...
Употребата на алкохолни напитки по време на гледане на телевизия
Коментари Харесай

Спрете да пиете алкохол пред телевизора, опасно е!

Употребата на алкохолни питиета по време на гледане на телевизия или потребление на джаджи е изключително рискова за здравето, предизвести в изявление за радио Спутник психиатърът, основен доктор на клиниката " Пристрастяване 24 " Алексей Казанцев .

Според него, когато човек е доста пристрастен по нещо, било то филм, който се демонстрира по малкия екран, забавно видео в интернет, преписка в обществените мрежи, тогава той не обръща доста внимание на всичко останало. В такава обстановка е доста рисково да се пие алкохол, тъй като човек не управлява количеството употребяван алкохол, изясни психиатърът.

„ Алкохолът основава видимо чувство за разпределяне, само че за жалост замъглява мозъка и убива невроните при продължителна приложимост “, сподели той.

Пиенето на алкохол във фонов режим, до момента в който употребявате джаджи, елементарно се трансформира в табиет, а по-късно и според. И съвсем всеки може да стане жертва на това. Но то е изключително рисково за тези, които имат наследствено влечение, акцентира Казанцев.

„ Не е наложително да минава от бащата или майката, може да има преход през потомство: от баба или от дядо, от чичо, от вуйна “, посочи наркологът.

Има и хора с избрани хронични болести в групата на хората с нараснал, даже съдбовен риск, добави той.

" Ако човек има болести на стомашно-чревния тракт или мозъка, тогава те задълбочават процеса, ускоряват увеличението на признаците. Тоест такива хора развиват пристрастявания и деградации по-бързо, които постоянно приключват със гибел ", изясни Казанцев.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР