Университетска ботаническа градина - Екопарк Варна към СУ Св. Климент

...
Университетска ботаническа градина - Екопарк Варна към СУ Св. Климент
Коментари Харесай

Отбелязват Тодоровден с богата програма във Варна

Университетска ботаническа градина - Екопарк Варна към СУ " Св. Климент Охридски " продължава двадесетгодишната традиция по честване на Тодоровден с конски впрягове и богата фолклорна стратегия. За поредна година празникът се провежда взаимно с Община Варна.

Откриването на празника ще бъде на 23-ти март от 11:30 часа в Екопарк Варна. Следвайки националните обичаи, ще отбележим Тодоровден с конкурс за най-красив конски впряг и обичайна кушия. Подготвили сме кътове за хранене навън, лотария с награди и още доста изненади. За положителното въодушевление в празничната ни стратегия ще се включи фолклорен танцов отбор " Варна “.

Гвоздеят на програмата ще бъде вълнуваща проява по прескачане на трудности, показана от жокеи от клубове по конна езда от конна база " Виница “.

Тодоровден е църковен празник, честван в съботния ден от първата седмица на Великия пост. Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон. Отбелязва се с тържествено удостояване на коня и надбягвания с коне – кушии. Оттам идва и другото му название – Конски Великден.

Екопарк Варна се намира в к.к. Св. св. Константин и Елена. Вход откъм спирка " Ботаническа градина “ на основния път за к.к. Златни пясъци.

Вход: свободен

Паркинг: 6,00 лева

Вход за участници: черен път откъм кв. Виница

23-ти март (събота) 2024 година от 11:30 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР